Te tehnike še nisem kazal, zato je tečaj primeren za čiste začetnike in vse tiste, ki že nekaj znate, vsi se boste naučili nekaj novega. Gre za sodobno tehniko mozaičarstva , kot jo danes uporabljajo danes vsi mozaičarji, ki radi izdelujejo mozaike iz kamna (ali smaltija). Kamen, če ni spoliran, se načeloma ne fugira. Ta tehnika pa omogoča, da se mozaik sproti sam zafugira, ne da bi pri tem umazali s fugirno maso hrapavo površino lomljenega kamna.

20150613_133607

Rupnikov mozaik v cerkvi v Vrhpolju

Pater Rupnik uporablja to tehniko pri večini svojih mozaikov, ki jih pripravijo po delih v ateljeju in ga potem sestavijo kasneje na ustrezni lokaciji naročnika.

Ves material (lepilo, kamne, kamnite kocke, polivinil, mrežo…) in orodja (klešče)  dobite na razpolago na samem tečaju. Tisti, ki hodite že dlje časa na moje tečaje in že imate mozaičarsko kladivo in “nakovalo”, ga lahko prav tako prinesete s seboj.

20150313_200348

Kdaj? 18.10.2015 na Orlah pri Ljubljani v gasilskem domu od 9:00 do 17:00 ure

Motiv: Motiv izberete sami, naj bo čim bolj preprost, brez majhnih podrobnosti in velikosti 12 x 15 cm. Če niste sigurni, ali je motiv primeren, mi ga lahko pošljete prej po mailu. Kot ideja, za to velikost mozaika so primerni razni simboli (yin-yang, rune, kitajske pismenke….), lahko pa je tudi abstrakten motiv.

20150510_152336

Končni izdelek: Kamnit mozaik na mreži, format 12 cm x 15 cm. Vsak bo odnesel domov končan mozaik. Tisti ta hitri pa lahko naredite tudi dva

Kosilo: Na kosilo bomo šli v bližnjo Gostilnico Orle. Kosilo ni všteto v ceno in ga poravna vsak sam. Imajo odlično enolončnice (golaž, joto, pasulj…) , super solate v kruhovi skledi in zelo okusne pizze. Odmor za kosilo bo trajal približno dve uri.

Parkiranje: Prosim, če parkirate na klančini pred gostilnico Orle, ki se nahaja na začetku vasi. Torej parkirate na levi strani klančine dovoza in ne na ravnini tik pred gostilno, ker je takšen dogovor z gostilničarjem. Iz gostilnice imate potem še 200 m peš do gasilskega doma.

Rok prijave: Zaradi velikega zanimanja priporočam čim prejšnjo prijavo, najkasneje do 15.10.2015. Skupina je zaradi kvalitete dela omejena na maksimalno 17 ljudi. Prijavite se tako, da mi pišete na mail: roartdoo@gmail.com

Cena: 59 eurov – vključuje vse materiale: (lepilo, kamne, kamnite kocke, polivinil, mrežo…) in uporabo orodja. Plača se na samem tečaju. V ceno ni vključeno kosilo, ki ga poravna vsak sam. Znesek plačate na samem tečaju.

PS: Če vas zanima ustvarjanje mozaikov, se prijavite na moje brezplačne mozaičarske e-novice in ob prijavi dobite kodo, s katero si lahko snamete brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE.

***

Podobni članki: