Tečaj je primeren za začetnike in nadaljevalce (od 12 do 99 let), ki želijo osvojiti ali poglobiti svoje znanje na področju ustvarjanja mozaika iz steklenih mozaičnih ploščic. Steklo je zanimiv in lep material za ustvarjanje mozaikov, ima pa tudi svoje posebnosti, ki jih bomo spoznali na samem tečaju. Mozaik bomo izdelovali v direktni tehniki. Na koncu tečaja vsak udeleženec nese domov končan mozaik, s katerim se bo lahko doma pohvalil! 🙂

mosaic robert lisac

Kje? Tečaj bo potekal na Orlah pri Ljubljani in sicer v gasilskem domu v prvem nadstropju.

Kdaj? Tečaj bo 20.3.2016 (nedelja) in sicer bo potekal od 9 do 13 ure, sledi odmor za kosilo in nato nadaljujemo s tečajem od 15 do 17 ure.

Oprema in orodje: Vso opremo in orodje (zaščitna očala, lepilo, podlaga za mozaik iz vezane plošče, pincete…) zagotavlja organizator, razen mozaičarskih klešč za steklo, ki si jih lahko kupiš v Bauhausu za približno 20 Eurov. Predlagam, da si jih kupiš tam, ker v art trgovinah lahko stanejo tudi enkrat več. Kako so videti takšne klešče si lahko ogledaš na zgornji sliki. Pomembno je, da imajo takšna koleščka, kot so prikazana na sliki in dobro je, da jih ima vsak mozaičar, ker te klešče spadajo med standardno opremo, ki jo tako ali tako potrebuješ, če misliš tudi po tečaju ustvarjati mozaike. Mozaičar brez teh klešč je kot igralec tenisa brez loparja in vsak igralec tenisa ima svoj lopar!  😉 (Izvedel sem, da jih tukaj prodajajo pa še bolj poceni in sicer za 14,20 eurov: Še bolj poceni klešče Elizabeta, hvala za namig!)

Cena tečaja: 59 € . Ko bo prijavljenih 12 tečajnikov prijav ne bom več sprejemal, zato s prijavo pohiti, ker velja princip “kdor prvi pride, prvi melje” ;-). Tečaj plačaš v gotovini kar na samem tečaju.

Kosilo: Ker tečaj poteka cel dan, bo od 13 do 15 ure odmor za kosilo. Skupaj se lahko podamo v Gostilnico Orle (na voljo so: pizze, solate, enolončnice, kosila…) in ob kosilu še kakšno pametno rečemo. Stroške kosila poravna vsak sam.
Režim parkiranja: Nekaj prostora za parkiranje je na drugi strani ceste gasilskega doma. Prosim ne parkiraj tik pred gasilskim domom, ker ta prostor služi domačinom kot obračališče. V primeru, da zmanjka parkirišč, lahko avto parkiraš na klančini na levi strani  pred Gostilnico Orle (ne pa pred samo gostilno, takšen je dogovor z gostilničarjem).

Prijava: Prijaviš se lahko najkasneje do 17.3.2016 tako, da mi pišeš na mail: roartdoo@gmail.com .

Če te mika ustvarjanje v kreativnem okolju, se vidiva na tečaju! 🙂

Lep pozdrav,

Robert

ps: Če te zanima ustvarjanje mozaikov, si slahko snameš na moji spletni strani www.robertlisac.com brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE. Dobiš jo tako, da se prijaviš na moje e-novice, ki izhajajo približno enkrat mesečno. Takoj po prijavi na e-novice dobiš kodo, s katero si lahko snameš e-knjigo. Veliko veselja pri ustvarjanju.

***

Moji članki na blogu: