Na delavnici bomo izdelovali pisan lesen nakit v tem stilu:

20151224_135919

Poslužili se bomo aboridžinske tehnike dotpaintinga (risanje pikic), s katero bomo pobarvali leseni obesek. Tukaj si lahko ogledate mojo galerijo pisanega lesenega nakita, da si lahko predstavljate, kaj vse je možno s to tehniko ustvariti: GALERIJA LESENEGA NAKITA

Delavnica bo potekala tako, da dobite že izrezano leseno osnovo, ki jo bo potrebno najprej pobarvali z enim slojem barve. Sledi drugi sloj, kjer bomo s pikicami v aboridžinskem slogu pobarvali celoten obesek. Potem vam bom pokazal, kako se pritrdi vrvica obeska in kako se sploh izdela mehanizem za zapenjanje ogrlice. Ta mehanizem je zelo zanimiv in gre za nadstandardno varianto, ki je zelo kvalitetna, saj omogoča, da si tisti, ki nosi obesek, le-tega sname tudi ponoči, ne da bi gledal in to brez tuje pomoči.

Da boste lahko ustvarili ta mehanizem in da bo videti strokoven, vas bom naučil tudi poseben vozel, ki se ga na zanimiv način skrije tako, da ne kazi videz celotnega mehanizma za zapenjanje. Ko končate svoj prvi obesek, lahko izdelate do konca delavnice toliko obeskov, kolikor želite. Po končanem prvem obesku vam bom zato pokazal, kako si same izžagate osnovo za obesek in kako se naredi luknjo, skozi katero boste kasneje napeljali vrvico.

Kdaj? Delavnica bo 21.2.2016. Začela se bo ob 10:00 uri in bo trajala do 12:00 ure, sledil bo odmor za kosilo (ki si ga plača vsak sam in ni vključeno v ceno delavnice), ki bo trajal od 12:00 do 13:30 ure. Drugi del delavnice bo trajal od 13:30 do 15:30 ure. Zadnji rok prijave je 17.2.2016.

Kje? Delavnica bo potekala v prostorih MUŠa na Rimski 14 v Ljubljani.

Cena in način plačila? Ker gre za krstno izvedbo delavnice, znaša promocijska cena 39 eurov. Vse kasnejše delavnice bodo bistveno dražje. Znesek plačate v gotovini kar na sami delavnici.

Število udeležencev? Zaradi kvalitete dela, je delavnica omejena samo na 8 udeležencev, zato se prijavite čim prej!

Način prijave? Pošljite mi prosim mail na roartdoo@gmail.com z naslovom PRIJAVA NA DELAVNICO IZDELAVE NAKITA, da vam posredujem vse podatke za vplačilo delavnice.

Delavnico vodim Robert Lisac,  mozaičar, ustvarjalec nakita, umetnik, vodja mozaičnih in drugih delavnic.

***

Zanimivi članki za umetnike: