Tečaj bo potekal 22.3.2014, od 10 do približno 17 ure v gasilskem domu na Orlah pri Ljubljani. Ustvarjali bomo mozaične portrete v direktni metodi in sicer iz steklenih mozaičnih delčkov. Da zadeva ne bo preveč zahtevna, bomo ustvarjali v dveh, največ treh barvnih odtenkih, sam portret bo pa poenostavljen do te mere, da ga je možno do večera končati.

Mozaični portret

Mozaični portret iz steklenih mozaičnih delčkov

Ves material in orodje dobite na delavnici na razpolago.

Prijavite se tako, da pošljete mail na moj e-mail naslov: roartdoo@gmail.com . Prijave sprejemam do 30.1.2014. Cena tečaja znaša 50 eurov.

Če pridete z avtomobilom, prosim parkirajte na dovozni cesti gostilnice Orle, ki je od gasilskega doma oddaljena približno 100 metrov in ne pred gasilskim domom, ker ta prostor služi vaščanom kot obračališče. Režim parkiranja:

ZEMLJEVID-ZA-GASILSKI-DOM-ORLE

Tečaj bomo seveda prekinili v času kosila, kjer se bomo skupaj odpravili v gostilnico Orle, kjer si vsak tečajnik sam plača kosilo.  Gostilna je znana po odličnem golažu, pizzah in različnih solatah v kruhovi skledi.

Pomembno! Motiv portretiranca lahko izbirate sami ali pa dobite kakšen predlog tudi na delavnici. Če želite izdelati portret po lastni izbiri, vam predlagam, da digitalno sliko portretiranca zreducirate na dve ali tri barve (funkcija posterize) in jo potem sprintate v dveh ali treh izvodih in sprintan osnutek prinesete seveda zraven na tečaj. Format obraza naj ne bo večji od A5 formata (to je polovica A4 formata).

Če se bo izkazalo, da vaš osnutek slučajno ne bo uporaben, boste lahko izbirali med osnutki, ki vam jih bom jaz dal na voljo. Isto velja tudi za vse, ki se bodo odločili, da izbiro motiva zaupajo meni ;-)!

Še to, ustvarjanje mozaičnega portreta je zahtevna naloga, zato ne imejte previsokih norm za vaš prvi mozaični portret. V tem primeru namreč velja, da je proces pomembnejši od cilja in končnega rezultata.

Če imate kakšna vprašanja, mi prosim pišite na zgoraj omenjeni e-mail naslov. Prav tako vas naprošam, da si zapišete mojo gsm številko, za vsak slučaj : 040 901 559 (Robert).

Zame je glavni cilj vsake delavnice, da vas naučim čim več s pomočjo metode “learning by doing“. Na tej delavnici boste dobili vso znanje, ki sem si ga sam pridobil v zadnjih letih na tem področju. He he, no, sam nisem imel takšne sreče kot vi, ker nikjer nisem dobil ustreznih navodil, saj tovrstnih tečajov takrat v Sloveniji ni bilo. Zaradi tega sem včasih investiral tudi po 80 ur dela v portret, ki sem ga lahko vrgel samo vstran, ker sem kje naredil napako, na katero me nihče ni opozoril. Maksimalno se bom potrudil, da se vam to ne bo zgodilo! Se vidimo na tečaju!

Srečno!

ps: Tako smo se imeli pa na zadnjem tečaju: http://www.robertlisac.com/fotoreportaza-5-delavnice-mozaicni-nakit/

ps2: Tukaj si lahko ogledate v moji galeriji ogledate še moje ostale mozaične portrete (ki jih delam tudi po naročilu), ki sem jih ustvarjal z različnimi mozaičnimi materiali: http://www.robertlisac.com/galerija/

ps3: Istočasno bo potekal tudi začetni tečaj mozaičarstva, kjer bodo udeleženci delali mandale v mikromozaični tehniki. Število udeležencev je omejeno na maksimalno 16 ljudi.