Delavnica je primerna za začetnike in nadaljevalce, saj predstavlja samostojno zaključeno enoto.  Cilj delavnice je ustvariti večji mozaik iz keramičnih ali steklenih ploščic do te faze, da lahko doma mozaik po želji pritrdiš na kakšno steno ali pa na desko kot sliko. Naučil se boš tehnike izdelovanja mozaikov na mrežo, s pomočjo katere boš lahko po tečaju v lastni režiji delal večje stenske in talne mozaike iz keramičnih in steklenih ploščic v kuhinji, kopalnici, kjerkoli … Prednost takšnega načina izdelovanja je ta, da narediš mozaik recimo v miru doma in ga potem preneseš po delih na kraj, kjer ga želiš pritrditi na steno, tla ali kakšno drugo površino. Ta tehnika omogoča tudi povsem ravne površine, kar je pomembno tudi, ko se lotevamo izdelovati mozaična tla ali pa tudi mize.

dscn3839

Osnutek, kaj točno bi rad naredil, prinesi kar na tečaj. Osnutek je lahko slika, fotokopija, lastnoročna skica. Če nisi siguren, ali je iz mozaičarskega vidika zadeva sprejemljiva, mi prej pošlji sliko projekta. Z motivom te ne mislim omejevati, lahko je obraz, pokrajina, abstrakcija… Izbira je tvoja.

Kdaj? 27.11.2016, v gasilskem domu na Orlah se dobimo ob 9:00 uri. Odmor bo okoli 13 ure in bo trajal približno dve uri. V tem času bomo šli skupaj na kosilo (verjetno v LeClerk na Rudniku), ki ga vsak poravna sam. Z delom bomo končali okoli 17 ure.

Materiali in orodja: Orodje za obdelavo steklenih in keramičnih ploščic in lepila za izdelavo mozaika boš dobil/a na samem tečaju, prav tako podlago za mozaik in mrežo. Če imaš posebne mozaičarske želje, lahko s seboj prineseš tudi svoje keramične ali steklene ploščice.

Dodatne informacije: 040 901 559 -Robert (gsm številko si le zapiši, če nas slučajno ne najdeš)

Prijavite se tako, da pošljete mail na moj e-mail naslov: roartdoo@gmail.com . Prijave sprejemam do 25.11.2016. Priporočam pa, da se prijaviš čim prej, najboljše kar zdaj, da tako rezerviraš svoje mesto, saj so ljudje za ta tečaj v preteklih terminih pokazali velik interes. Zaradi kvalitete izvedbe delavnice število tečajnikov omejeno na 12 ljudi. Kdor prej pride, prej melje, oziroma mozaicira ;-)!

Cena tečaja znaša 59 eurov, ki jih poravnate v gotovini na samem tečaju.

PS: Če te še nisem prepričal, pa klikni semkaj! 😉

ps2: Če te zanima izdelovanje mozaikov, si lahko na moji spletni strani pod rubriko e-knjige, snameš brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE, ko se naročiš na e-novice.

 

Se vidimo! 🙂

Lep pozdrav,

Robert