Prvo soboto v septembru bo mozaičarska delavnica na Orlah pri Ljubljani – v Gostilnici Orle, od 10 do 18 ure. Vmes bo enourni odmor za kosilo, ki si ga lahko naročite kar v gostilni (narezek, pizze, jedi na žlico, jabolčna potica…). Namen delavnice je, da se postopno in na igriv način seznanite s kamnom kot mozaičarskim materialom. Zato bo tokrat na tečaju vsak dobil v roke okvir za sliko, ki ga bo treba s posebno mozaičarsko tehniko polepšati v stilu, kot je prikazano na spodnji sliki.

Na tem tečaju boste dobili tisti osnovni občutek za kamen, ki predstavlja osnovo za naslednje delavnice, kjer se bo obstoječe znanje nadgrajevalo in poglabljalo. Ves material, okvir in orodja boste dobili na tečaju na razpolago. Če želite vnesti v svojo kreacijo osebno noto, vam predlagam, da si naberete tudi svoje kamenčke – prodnike, (na morju, ob rekah) ki jih boste lahko kombinirali s tistimi, ki jih bom prinesel na delavnico.

Cena: 45 €.

Zelo mi boste olajšali organizacijo, če se mi čim prej prijavite (preko maila: roartdoo@gmail.com, facebooka ali sms-a), da bom vedel, koliko materiala bo treba pripraviti in koliko okvirjev nabaviti. Najkasneje se je treba pa prijaviti do 4.9.2013.

Delavnica je primerna tudi za popolne začetnike, če poznate nekoga, ki ga mozaičarstvo zanima, mu prosim te informacije posredujte kar naprej. Tukaj pa še nekaj utrinkov iz zadnje delavnice: http://www.robertlisac.com/fotoreportaza-2-mozaicne-delavnice-mozaik-pokrajine/

Če ima kdo še kakšno vprašanje, željo ali pripombo, moj gsm spet dela, našel sem ga v gorskem čevlju ;-):

040 901 559

Želim vsem prijetne počitnice,

vaš Robert

PS: Jesensko obdobje bo zelo pestro, pripravljam kar nekaj zanimivih projektov. Termini sicer še niso določeni, ampak prav je, da veste, kaj se bo takrat dogajalo:

  •  Z Nino Kolar (www.unikatnica.com) pripravljam delavnico, kjer bomo ustvarjali zelo unikaten mozaični nakit.
  • Z Barbaro Kuhar (http://www.barbara-adventure.si/) pripravljam večdnevni mozaičarski tečaja na Krasu (petek zvečer, sobota, nedelja do kosila), kjer bo glavna tematika seveda ustvarjanje mozaikov iz kamna, ki ga je na Krasu res dovolj na voljo :-)!
  • Prav tako v tem jesenskem obdobju pripravljava z Metodom Horjakom enodnevno delavnico o kurjenju maščob in samoobrambi. Odbita kombinacija, ampak takšna pač sva. Z metodom sva imela tudi zelo zanimiv intervju, ki bo zanimiv za vse športnike in ljubitelje gibanja: http://www.robertlisac.com/metod-horjak-o-flowih/