IMG_9326

Tudi tokrat so nam v gostilni na Orlah odstopili kar nekaj miz, da smo lahko mozaičarji v prekrasnem okolju ustvarjali. Začetniki so zavihali rokave, pljunili v roke, prijeli za klešče in začeli ustvarjati čudovite mozaike.

IMG_9335

Pri mozaičarstvu velja pravilo, da se se nekatere stvari zares dobro vidijo in opazijo šele, ko se od mozaika dovolj oddaljiš. Zato se je na tečaju precej kombiniralo sedenje in stanje na klopcah :-). Nekateri so stoje na klopi celo pojedli sladico po kosilu… Enkrat mozaičar, vedno mozaičar.

IMG_9340

Vedno znova se čudim udeležencem, tudi tistim, ki prihajajo prvič, ko ustvarjajo že od vsega začetka čisto v svojem stilu. Lepota te zvrsti umetnosti je tudi v tem, vsaj zame, da udeležencem ponuja priložnost, da izrazijo sebe, iskreno, brez filtrov in všeč mi je, kaj vse lahko v takšnem vzdušju nastane.

IMG_9348

Tečajniki so na tem srečanju sami izbirali svoje projekte, način izdelave mozaikov, jaz sem jim le vmes dajal ustrezne napotke, da so lahko svoje ideje uresničevali. Sicer vedno določim nek program, tehniko, vsebino in tematiko, tokrat pa, ker je šlo za zadnjo delavnico pred počitnicami, sem si tudi kot organizator delavnice zaželel bolj sproščeno in kreativno vzdušje.

IMG_9356

Najprej razbiješ ploščice, da jih lahko potem spet sestaviš, to je mozaičarstvo :-D!

IMG_9359

Včasih je lahko tudi zadnja plat kakšnega izdelka zelo zanimiva!

IMG_9362

Krasen izbor barv in drzne abstrakcije.

IMG_9361

Mati in hči sta v samo nekaj urah opravili ogromno dela, pa se tega verjetno sploh nista zavedali. Carici!

IMG_9364

Včasih spominjajo nekateri postopki tudi na peko piškotov in slaščic. Ne, to ni smetana, je lepilo Mekol – D3

IMG_9365

Ko se dela s fugirnimi masami in cementnimi lepili, je treba dihalne poti zaščititi z ustrezno masko.

IMG_9367

Končni izdelek. Bravo, zelo lepo!

IMG_9338

Ko sem po končani delavnici nalagal stvari v avto, sem bil zelo zadovoljen. Hvala vsem tečajnikom in gostilničarju za tako lep in uspešen dan! Se vidimo spet septembra na naslednji mozaičarski delavnici!

ps:  Če želite dobiti brezplačno e-knjigo KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV, kliknite na to povezavo: http://www.robertlisac.com/e-knjige/

***

Morda te zanima še to?