Delavnica je primerna za začetnike in nadaljevalce, saj predstavlja samostojno zaključeno enoto.  Cilj delavnice je ustvariti mozaik iz prodnikov. Naredili bomo torej manjšo betonsko ploščo z mozaičnim motivom iz prodnikov, ki jo lahko daš na vrt kot del poti ali pa v močan okvir in na steno. Mozaike bomo izdelovali v stilu, kot ga izvaja John Botica, moj kolega, le v bistveno manjšem formatu: http://www.robertlisac.com/the-world-of-pebble-mosaics-my-true-passion/

Flying-Fantails-4

Avtor zgornjega mozaika je John Botica

Kdaj? V gasilskem domu na Orlah se dobimo 7.6.2015 ob 9:00 uri. Odmor bo okoli 14 ure in bo trajal približno eno uro in pol. V tem času je možno dobiti kosilo v GOSTILNICI ORLE (pizze, enolončnice, solate…), ki ga vsak poravna sam. Z delom bomo končali okoli 18 ure.

Materiali in orodja: Orodje za obdelavo prodnikov in kamna boš dobil/a na samem tečaju, prav tako cement, pesek, mrežo iz žice, ter “formo”, kamor bomo vlivali beton. Prosim, da prinesete s seboj svojo kolekcijo prodnikov, iz katerih boste naredili mozaik. In kakšne velikosti naj bodo?

20150516_185143

Evo, približno takšni naj bodo, ploščati in dolgi približno 5 cm. In Koliko? Približno toliko:

20150516_184647

Če jih nabereš za pol škafa, bo to čisto dovolj. Pomembno je, da kamen ni porozen in da ga umiješ. Razmisli o motivu in glede na motiv naberi prodnike ustreznih barv in količin.

20150529_062842

Dodatne informacije: 040 901 559 – Robert (gsm številko si le zapiši, če nas slučajno ne najdeš)

Prijavite se tako, da pošljete mail na moj e-mail naslov: roartdoo@gmail.com . Prijave sprejemam do 3.6. 2015. Priporočam pa, da se prijaviš čim prej, najboljše kar zdaj, da tako rezerviraš svoje mesto, saj se je na tečaj zaradi velikega interesa prijavilo že nekaj interesentov, še preden sem objavil to reklamo. Zaradi kvalitete izvedbe delavnice število tečajnikov omejeno na 16 ljudi. Kdor prej pride, prej melje, oziroma mozaicira ;-)!

Cena tečaja znaša 59 eurov. Tečaj je nekoliko dražji od prejšnjih tečajev, ker bomo porabili precej več materiala in pripomočkov, da lahko takšen mozaik sploh ustvarimo.

Če pridete z avtomobilom, prosim parkirajte na dovozni cesti gostilnice Orle, ki je od gasilskega doma oddaljena približno 100 metrov in ne pred gasilskim domom, ker ta prostor služi vaščanom kot obračališče. Režim parkiranja:

ZEMLJEVID-ZA-GASILSKI-DOM-ORLE