Delavnica je primerna za popolne mozaičarske začetnike kot tudi mozaičarske veterane in vse, ki jih zanima, kateri arhetip jim prevladuje na določenem področju življenja. Potekala bo tako, da bosta Jerica Lebar in Robert Lisac predstavila v kratkem uvodu sam potek delavnice. Nato bo sledil teoretični uvod, kako se izdeluje mozaike, torej razlaga tehnike izdelave mozaičarstva. Takoj za tem se bomo lotili odkrivanju vašega arhetipa.

Kaj sploh so arhetipi? Arhetipi so vaši energijski vodniki, s pomočjo katerih lahko dosežete bistveno več v svojem življenju, če jih razumete, sprejmete in v vsakdanjem življenju uporabljate. So vzorci psihe, z njimi, poenostavljeno rečeno, opredelimo vzorec obnašanja, sklop nekih lastnosti, arhetipske energije, ki jih uporabljamo v našem življenju na različnih področjih delovanja. Zato poznamo cel kup arhetipov, kot so recimo: Princ, Otrok, Kraljica, Femme Fatal, Umetnik, Vitez, Alkimist, Oče, Detektiv, Boginja, Puščavnik…in še bi se jih dalo naštevati.

arhetip moza delavnica

Vsak zase si boste  izbrali temo ali področje, ki je za vas v tem letu ali v tem obdobju pomembno. Nato boste z Jerico v prvem zasebnem kratkem pogovoru skupaj odkrili vaš arhetip v zvezi s tem. Takoj, ko boste vedeli, s katerim arhetipom se boste ta dan ukvarjali, boste lahko začeli upodabljat vaš arhetip na čisto vaš oseben način v obliki mozaika iz keramičnih ploščic. Pri tem vam bo pomagal Robert Lisac, mozaičar in vodja mozaičnih delavnic. Če se počutite nesigurni pri ustvarjanju osnutka vašega arhetipa, vam bosta seveda pomagala Jerica in Robert.

Mozaik bomo izdelovali iz keramičnih ploščic in bo velik približno 25 cm x 25 cm. Ves material za izdelavo mozaikov boste dobili na delavnici (keramične ploščice, lepilo, vezano ploščo za podlago, fugirno maso). Na delavnic boste bodo tudi na voljo vsa orodja, ki jih boste potrebovali za izdelavo mozaika.

Če bo prvo srečanje z Jerico služilo določitvi vašega arhetipa, boste tekom delavnice deležni še drugega, bolj poglobljenega srečanja z njo, ki bo trajalo približno 15 do 20 minut. Jerica je namreč intuitivna svetovalka, ki vam bo pomagala osvetliti vašo situacijo in najti odgovore, kako izboljšati ali spremeniti, kar boste želeli spremeniti in na tem drugem srečanju vam bo dala nekaj napotkov, iz katerega vidika se vam splača poglabljati v vaše dobro v vaš arhetip. Seveda vam bo tudi sicer Jerica na razpolago ves čas delavnice, tako da boste tudi med samim izdelovanjem  mozaika lahko še postavljali vprašanja oz. se z njo pogovorili, če boste želeli.

Kaj boste dobili na tej delavnici? Dobili boste tri zelo pomembne stvari:

Prvič, dobili boste vaš arhetip, ki vas bo spremljal v letu 2016 na področju življenja, ki si ga boste sami izbrali. Ta arhetip vam bo predstavljal odličnega pomočnika, s katerim boste lahko postali aktivni soustvarjalec svojega življenja in boste znali še bolje izkoristiti svoje potenciale.

Drugič, dobili boste mozaik, ki bo delo vaših rok, vaš lastni umetniški izdelek, ki bo razveseljeval oko in krasil vaš dom ter vas celo leto spominjal na vaš arhetip, da ga aktivno uporabljate v vaš prid v vsakdanjem življenju. Zato je dobro, če boste mozaik vašega arhetipa obesili nekam, kjer vas bo vsak dan spominjal na to, kaj v resnici nosite v sebi in kaj vse zmorete.

Tretjič, osvojili boste osnovne tehnike mozaičarstva, ki vam omogočajo, da se lahko po delavnici tudi doma lotite svojih samostojnih mozaičnih projektov.

Veseliva se nastajanja vaših mozaikov! Princ, Otrok, Kraljica, Femme Fatal, Umetnik, Vitez, Alkimist, Oče, Detektiv, Boginja, Devica…. le kaj vse bo nastalo? :-)?

Delavnica bo potekala v gasilskem domu na Orlah pri Ljubljani in sicer od 9:00 do približno 18 ure (lahko se zavleče tudi za kakšno uro). Število udeležencev je omejeno na 16 ljudi, zato prosim pohitite s prijavo.

In kako se lahko prijavite? Prijavite se tako, da mi pišete na roartdoo@gmail.com . Delavnico poravnate kar z gotovino na sami delavnici. Zadnji rok prijave je 17.2.2016. Cena delavnice znaša 85 eurov.

Prosim, če si shranite še mojo gsm številko, če nas na dan delavnice slučajno ne bi našli: 040 901 559 (Robert)

Seveda bomo imeli vmes tudi odmor za kosilo, ki si ga krije vsak sam in ni všteto v ceno delavnice. Kosilo bomo imeli v bližnji Gostilnici Orle med 13:30 in 15:00 uro

Zelo pomembno (!): Avto parkirate ob cesti, ki vodi proti Gostilnici Orle in sicer na klančini na levi strani, ne na samo parkirišče, ki je rezervirano za stranke gostilne. Takšen je dogovor z gostilničarjem. Preostali del poti, ki znaša približno 200 metrov, pa prehodite peš do gasilskega doma.

O Jerici Lebar lahko izveste več, če obiščete njeno spletno stran: http://www.jericalebar.com/ ali njen Facebook fanpage: https://www.facebook.com/jericalebartretmaji/

***

Če se želite poglobiti v svet mozaičarstva že pred delavnico, si lahko na moji spletni strani www.robertlisac.com snamete brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE. E-knjigo dobite tako, da se prijavite na moje e-novice, kjer bo govora o mozaičnih tehnikah, umetnikih, delavnicah in kjer bom redno podajal tudi nasvete, kako prodajati lastne umetniške izdelke.

***

Zanimivi članki za umetnike: