Barbara, kot kaže, te je polstenje povsem prevzelo. Lahko ljudem, ki se s tem prvič srečujejo, poveš, za kaj sploh gre?

Barbara Pohlin: Polstenje volne ali filcanje je najstarejša tehnika izdelave tkanine. Še vedno jo uporabljajo nomadski narodi v Aziji: striženo, neobdelano volno se v kombinaciji z vodo in milom ob močnem drgnjenju začne sprijemati in nastane kompaktna osnova-plast. To je mokro polstenje. Jaz uporabljam suho polstenje-iglanje ali filcanje. Pri tem se uporablja volno, podlogo-debela goba, igla za polstenje, prejo različne barve. Najprej naredim osnovo lutke iz žice ( roke, noge, trup), glava iz stiropola. Nato nanašam barvno prejo, pritrdim pa jo z iglanjem.

15554640_1888539424716701_613573597_n

Kaj te je prepričalo, da si se lotila te tehnike ustvarjanja?

Barbara Pohlin: Mehkoba….. to je to kar me prepričalo, da sem padla v to tehniko. Vsi moji predhodni izdelki (drevesni angeli, sove, nakit, podstavki…) so bili iz lesa. Les je topel, naraven material, ni mi pa bil mehak. Pred tem sem tudi narisala nekaj slik zdravilnih angelov….a še vedno sem iskala….no in po šestih, sedmih letih so tu nežne, puhaste, mehke vilinke. Septembra sem se prvič srečala z izdelavo punčk iz volne in popolnoma padla not.

15497804_1888539428050034_666655161_n

Očitno je, da so ti zelo pri srcu vilinski in angelski liki, ki jih na ta način ustvarjaš. Lahko poveš, zakaj je temu tako in kakšen je namen tvojih ljubkih vilink in angelčkov?

Barbara Pohlin: Vsa ta čudovita bitja: angeli, vilinke, palčki so v meni, so z menoj. Ko se povežem z njihovim svetom stečejo kreacije, motivacija, ideje, ustvarjanje. Ko sem naredila prve vilinke sem dobila zelo močno sporočilo iz Vilinskega sveta: da moje vilinke ponesejo v Svet upanje, čudovito energijo ljubezni in da približajo ljudem čudoviti vilinski svet.

15645325_1889533804617263_2132005060_n

Zdi se, kot da povezuješ na nek način duhovni svet z ustvarjanjem. Kako ljudje reagirajo na to?

Barbara Pohlin: Odziv ljudi je različen…enim so moji izdelki lepi. Drugim, to se jim vidi v očeh, nasmehu, da verjamejo in sprejmejo duhovni svet. Tudi sam pogovor z njimi je pozitiven, topel in nanese samo duhovnost. To kar si, to privlačiš.

15555721_1888539448050032_331499296_n

Šamani veliko stvari delajo z točno določeno namero, vseeno, ali gre za potovanja v zavesti, ali za energijsko čiščenje prostorov, prežemanje določenih kamnov s specifično informacijo. Počneš nekaj podobnega s svojimi kreacijami tudi ti?

Robert Lisac: Namen Vilink je ponesti ljudem upanje, čudovito energijo ljubezni, ki jo vložim pri izdelovanju. In približati Viliski svet. Sem še na začetku polstenja in vem da me čaka še dolga pot učenja….a se jo veselim vsakič ko sedem k izdelovanju.

Kam se naj obrnejo ljudi, ki jih tvoje delo zanima?

Vsi, ki bi radi videli moje izdelke, si jih lahko ogledajo na mojem facebook profilu: https://www.facebook.com/barbara.pohlin.3 Če bi radi kupili kakšno vilinko, me lahko seveda prav tako kontaktirate preko facebooka.

Podobni članki:

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks