Delavnica je namenjena vsem kreativnim ustvarjalcem, torej slikarjem, kiparjem, mozaičarjem, izdelovalcem nakita, lončarjem, glasbenikom, plesalcem, obrtnikom, izdelovalcem unikatnega pohištva, rokodelcem, ki so nekje na začetku svoje poti in bi radi zaslužili več! Primerna je torej za umetnike, ki bi radi prodajali svoje umetniške kreacije in storitve, pa (še) ne vedo kako. Namenjena je tudi vsem, ki že imajo neko stalno službo in si želijo ob službi zaslužiti s tem, kar počnejo radi, vseeno, ali gre za slikanje, pletenje, tkanje, šivanje lutk, risanje mandal…

Na delavnici vam bom pokazal, kako je možno prodajati lastne umetniške kreacije na sproščen način, brez stresa in brez strahu. Ker sem tudi sam umetnik (mozaičar, ustvarjalec nakita), mi je pomembno, da dobite odgovore na vprašanja, ki jih umetniki zastavljajo najbolj pogosto, ko želijo končno uspešno prodajati svoje umetniške izdelke in zaslužiti več:

 1. Kako promovirati tvoje umetniške stvaritve v vsakem pogovoru s tvojimi sorodniki, prijatelji, znanci in neznanci?
 2. Kako govoriti o tvojih umetniških izdelkih, da te bodo razumeli tvoje potencialne stranke, ki niso umetniki?
 3. Kako izgubiti strah pred trženjem in prodajo svojih umetniških izdelkov in celo začeti uživati v prodaji?
 4. Kateri socialni mediji so najbolj učinkoviti za širjenje vesti o tvojih umetniških izdelkih?
 5. Kako uporabljati facebook tako, da interesenti kupijo umetniški izdelek še preden je končan?
 6. Kaj točno objavljati na facebooku, da objava pritegne pozornost bralcev in potencialnih kupcev?
 7. Kako pridobiti stranke preko socialnih medijev?
 8. Kako iz potencialnih interesentov narediti stranke, ki vedno znova kupujejo naše izdelke?
 9. Kako je treba zasnovati spletno stran, da nam služi 24 ur na dan?
 10. Na pomoč, ne vem, kako naj pišem blog o tem, kar počnem?! Kako je treba pisati o tem, kar ustvarjamo, da je ljudem to, kar napišemo, tudi zanimivo? Na kaj je treba paziti, ko pišem blog?
 11. Kako naj postavim pravo ceno za svoje umetniške izdelke?
 12. Kdaj je čas, da dvignem cene svojih umetniških izdelkov?
 13. Kako ustvarimo svojo lastno publiko, ki ji lahko vedno znova in znova prodajamo svoje umetniške izdelke?
 14. Kako prodajati svoje izdelke preko s pomočjo spleta brez galeristov?
 15. Kako identificirati ciljno publiko za zvrst umetnosti, ki jo ustvarjamo?
 16. Zakaj umetniški perfekcionizem ubija vso prodajo in kaj je treba narediti, da ne pademo v past perfkecionizma v smislu »nisem še tako daleč, malo bom še popravil, izpilil, izboljšal sliko ali kip«?
 17. Zakaj mailinglista?
 18. Kako delno avtomatiziramo socialne medije FB / Twitter /Instagram?


Fotografija: Catherina Zavodnik

Ne samo, da bomo na zgornja vprašanja konkretno odgovorili, cilj delavnice je, da te odgovore tudi preko praktičnega preigravanja določenih situacij, v katerih se umetniki pogosto znajdejo, tudi utrdimo in odidete domov z novimi in praktičnimi znanji. Veliko bo praktičnega dela, ogromno bo tudi “receptov” v smislu, kaj je potrebno v določeni situaciji storiti ali povedati.

Kdaj in kje? Delavnica bo potekala v prostorih Familylaba (Familylab Slovenia, Zaloška 54, 1000 Ljubljana) in sicer 26.11. 2016 (sobota). Začela se bo ob 9:00 uri in bo trajala do13:00 ure, sledil bo odmor za kosilo (ki si ga plača vsak sam in ni vključeno v ceno delavnice), ki bo trajal od 13:00 do 14:30 ure. Drugi del delavnice bo trajal od 14:30 do 17:00 ure.

Cena in način plačila? Cena delavnice je 79 evrov, ki jih poravnate v gotovini kar na sami delavnici. Vse kasnejše delavnice bodo dražje. Zadnji rok prijave je 25.11.2016. Zaradi kvalitete dela, je delavnica omejena samo na 15 udeležencev, zato se prijavite čim prej! Kako? Pošljite mi prosim mail na roartdoo@gmail.com z naslovom PRIJAVA NA DELAVNICO ZA UMETNIKE. Za vsak slučaj si zabeležite tudi mojo gsm številko, če se bi izkazalo, da nas slučajno ne bi našli:

040 901 559 – Robert

Obvezna “oprema”? Če je le možno, prinesite s seboj vaš izdelek (sliko, fotografijo, mandalo, kip…), ker ga bomo vključili v razne praktične vaje. Če ponujate določeno storitev brez vidnega končnega izdelka, ne skrbite, prav tako boste prišli na svoj račun. Prav bo prišel tudi vaš mobilni telefon, zakaj? To boste pa videli na samem tečaju ;-).

Po delavnici boste dobili še brezplačno naslednje bonuse:

 • Brezplačno skripto, ki zajema vso gradivo (30 strani!), ki ga bomo obdelali na sami delavnici.
 • Brezplačno e-knjigo KAKO DOLOČIM PRAVO CENO SVOJIM UMETNIŠKIM IZDELKOM
 • Brezplačno članstvo v zaprti Facebook skupini, kjer boste deležni dodatnih uporabnih informacij in kjer odgovarjam še naprej na vaša morebitna vprašanja, ki se pojavljajo po delavnicah, ko je treba slišano spraviti v prakso. Ta FB skupina je dostopna samo za nekdanje udeležence delavnice.

Delavnico vodim Robert Lisac – mozaičar, ustvarjalec nakita, umetnik, vodja mozaičnih in drugih delavnic. Nekaj mojih referenc si lahko preberete spodaj.

 • avtor knjige KORAK V NEZNANO – POT POGUMNIH izšla pri založbi Šarm d.o.o.
 • avtor e-knjige MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE, ki si jo je snelo več kot 1000 ljudi
 • avtor e-knjige PRIROČNIK ZA IZDELAVO MOZAIČNIH PLOŠČIC (bo na voljo v kratkem)
 • vodja projekta izdelave 8 m mozaičnega kipa zmajčice na Braču
 • razstavljal mozaike v Švici (Basel) v galeriji Rosshof
 • vodja številnih mozaičnih delavnic po celi Sloveniji in v tujini
 • ilustriral knjigo ŽIVLJENJSKI DIAMANT od Roberta Gorette
 • moje karikature kung fu borcev so bile objavljene v WING TSUN WELT-u, ena najbolj razširjenih revij za borilne veščine v Nemčiji
 • razstavljal slike v mešani tehniki v Baslu
 • v obdobju 2003 do 2009 sem vodil cel kup samorazvojnih delavnic
 • o mojem delu so bili redno objavljeni članki v OBČINSKEM GLASNIKU ŠKOFLJICE in tudi v DELU je bil objavljen daljši članek o mojem mozaičarskem ustvarjanju.