Delavnica je namenjena vsem kreativnim ustvarjalcem, torej slikarjem, kiparjem, mozaičarjem, izdelovalcem nakita, lončarjem, glasbenikom, plesalcem, obrtnikom, izdelovalcem unikatnega pohištva in rokodelcem, ki so nekje na začetku svoje poti in bi radi zaslužili več! Primerna je torej za umetnike, ki bi radi prodajali svoje umetniške kreacije in storitve, pa (še) ne vedo kako. Namenjena je tudi vsem, ki že imajo neko stalno službo in si želijo ob službi zaslužiti s tem, kar počnejo radi, vseeno, ali gre za slikanje, pletenje, tkanje, šivanje lutk, risanje mandal…

001

Slikar Jan Rasko

Na delavnici vam bom pokazal, kako je možno prodajati lastne umetniške kreacije na sproščen način, brez stresa in brez strahu. Ker sem tudi sam umetnik (mozaičar, ustvarjalec nakita), mi je pomembno, da dobite odgovore na vprašanja, ki jih umetniki zastavljajo najbolj pogosto, ko želijo končno uspešno prodajati svoje umetniške izdelke in zaslužiti več:

 1. Kako promovirati tvoje umetniške stvaritve v vsakem pogovoru s tvojimi sorodniki, prijatelji, znanci in neznanci?
 2. Kako govoriti o tvojih umetniških izdelkih, da te bodo razumeli tvoje potencialne stranke, ki niso umetniki?
 3. Kako izgubiti strah pred trženjem in prodajo svojih umetniških izdelkov in celo začeti uživati v prodaji?
 4. Kateri socialni mediji so najbolj učinkoviti za širjenje vesti o tvojih umetniških izdelkih?
 5. Kako uporabljati facebook tako, da interesenti kupijo umetniški izdelek še preden je končan?
 6. Kaj točno objavljati na facebooku, da objava pritegne pozornost bralcev in potencialnih kupcev?
 7. Kako pridobiti stranke preko socialnih medijev?
 8. Kako iz potencialnih interesentov narediti stranke, ki vedno znova kupujejo naše izdelke?
 9. Kako je treba zasnovati spletno stran, da nam služi 24 ur na dan?
 10. Na pomoč, ne vem, kako naj pišem blog o tem, kar počnem?! Kako je treba pisati o tem, kar ustvarjamo, da je ljudem to, kar napišemo, tudi zanimivo? Na kaj je treba paziti, ko pišem blog?
 11. Kako naj postavim pravo ceno za svoje umetniške izdelke?
 12. Kdaj je čas, da dvignem cene svojih umetniških izdelkov?
 13. Kako ustvarimo svojo lastno publiko, ki ji lahko vedno znova in znova prodajamo svoje umetniške izdelke?
 14. Kako prodajati svoje izdelke preko s pomočjo spleta brez galeristov?
 15. Kako identificirati ciljno publiko za zvrst umetnosti, ki jo ustvarjamo?
 16. Zakaj umetniški perfekcionizem ubija vso prodajo in kaj je treba narediti, da ne pademo v past perfkecionizma v smislu »nisem še tako daleč, malo bom še popravil, izpilil, izboljšal sliko ali kip«?
 17. Zakaj mailinglista?
 18. Kako delno avtomatiziramo socialne medije FB / Twitter /Instagram?

Ne samo, da bomo na zgornja vprašanja konkretno odgovorili, cilj delavnice je, da te odgovore tudi preko praktičnega preigravanja določenih situacij, v katerih se umetniki pogosto znajdejo, tudi utrdimo in odidete domov z novimi in praktičnimi znanji. Veliko bo praktičnega dela, ogromno bo tudi “receptov” v smislu, kaj je potrebno v določeni situaciji storiti ali povedati.

Kdaj in kje? Delavnica bo potekala v prostorih Yoga house 2, na Dimičevi ulici 16 (Bežigrad – Ljubljana, za Žoga barom!) in sicer 12.2. 2017 (nedelja). Začela se bo ob 9:00 uri in bo trajala do12:00 ure, sledil bo odmor za kosilo (ki si ga plača vsak sam in ni vključeno v ceno delavnice), ki bo trajal od 12:00 do 13:00 ure. Drugi del delavnice bo trajal od 13:00 do 16:00 ure.

Cena in način plačila? Cena delavnice je 59 evrov, ki jih poravnate v gotovini kar na sami delavnici. Zadnji rok prijave je 10.2.2017. Zaradi kvalitete dela, je delavnica omejena samo na 15 udeležencev, zato se prijavite čim prej! Kako? Pošljite mi prosim mail na roartdoo@gmail.com z naslovom PRIJAVA NA DELAVNICO ZA UMETNIKE. Za vsak slučaj si zabeležite tudi mojo gsm številko, če se bi izkazalo, da nas slučajno ne bi našli:

040 901 559 – Robert

Obvezna “oprema”? Če je le možno, prinesite s seboj vaš izdelek (sliko, fotografijo, mandalo, kip…), ker ga bomo vključili v razne praktične vaje. Če ponujate določeno storitev brez vidnega končnega izdelka, ne skrbite, prav tako boste prišli na svoj račun. Prav bo prišel tudi vaš mobilni telefon, zakaj? To boste pa videli na samem tečaju ;-).

Po delavnici boste dobili še naslednji bonus in sicer brezplačno skripto v elektronski obliki, ki zajema vso gradivo delavnice (30 strani!).

Delavnico vodim Robert Lisac – mozaičar, ustvarjalec nakita, umetnik, vodja mozaičnih in drugih delavnic. Nekaj mojih referenc si lahko preberete spodaj.

 • avtor knjige KORAK V NEZNANO – POT POGUMNIH izšla pri založbi Šarm d.o.o.
 • avtor e-knjige MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE, ki si jo je snelo več kot 1000 ljudi
 • avtor e-knjige PRIROČNIK ZA IZDELAVO MOZAIČNIH PLOŠČIC (bo na voljo v kratkem)
 • vodja projekta izdelave 8 m mozaičnega kipa zmajčice na Braču
 • razstavljal mozaike v Švici (Basel) v galeriji Rosshof
 • vodja številnih mozaičnih delavnic po celi Sloveniji in v tujini
 • ilustriral knjigo ŽIVLJENJSKI DIAMANT od Roberta Gorette
 • moje karikature kung fu borcev so bile objavljene v WING TSUN WELT-u, ena najbolj razširjenih revij za borilne veščine v Nemčiji
 • razstavljal slike v mešani tehniki v Baslu
 • v obdobju 2003 do 2009 sem vodil cel kup samorazvojnih delavnic
 • o mojem delu so bili redno objavljeni članki v OBČINSKEM GLASNIKU ŠKOFLJICE in tudi v DELU je bil objavljen daljši članek o mojem mozaičarskem ustvarjanju.

 

Mnenja udeležencev prejšnjih delavnic:

“Umetnik, ki sanja in ima izjemno domišljijo je edinstven v mnogih smislih. Kreira in razvija svoje prečudovite ideje in razmišlja o mnogoterih stvareh. Katere barve bo izbral, kakšno velikost čopiča, kje bo svetloba nežnejša in kje bo potrebno tone narediti bolj udarne. Končni produkt je zanj vsakič znova na novo rojeno darilo svetu. In s temi “darili” je treba znati tudi preživeti. A kako? Ni vsak umetnik namreč dober prodajalec v marketinških smislu. Nekateri se s tem lažje spopadajo, nekateri malce težje. Zdi se kot nek zanimiv krožni proces, kaj vse je potrebno storiti in znati, če želiš biti zares dober umetnik, umetnik, ki lahko živi od tega kar z veseljem in strastjo vsak dan počne. Nekateri to strast na obdobja tudi izgubijo, saj s svojo umetnostjo ne morejo dostojno živeti. 
 …
Uspešnega umetnika se naredi, sem nekoč nekje zasledila. Ni važen toliko talent, kot prave okoliščine, pravi ljudje, ki te podpirajo in te potem tudi uspešno tržijo. V Sloveniji sem vedno pogrešala nasvete kako pravilno pristopiti na umetniško tržišče, kakšne so t.i. skrivnosti uspešnih umetnikov na poti prepoznavnosti. Te so seveda različne. Edinstveno jih v svojem pristopu podaja Robert Lisac na svojih delavnicah za Umetnike, ki želijo zaslužiti več. Njegovo žareče in strastno podajanje izjemno koristnih nasvetov mi je odprlo mnogotere poglede, na katere nisem niti pomislila. 
 …
Kako zelo je pomemben odnos z ljudmi, ki jih srečuješ, in da z njimi ostajaš povezan tudi v nadaljne preko mailing liste recimo. Kako pristopiti, kaj in kako govoriti o umetniških izdelkih, kako izgubiti strah pred trženjem in začeti uživati v prodaji, kako zelo pomembna je samopromocija, samopodoba, kako postaviti pravo ceno in še mnogo mnogo več.
Delavnico priporočam vsakomur, ki je na svoji poti še negotov in malce izgubljen. Robert Lisac mi je pomagal, da sem z njegovimi informacijami začela delovati na drugačen, bolj suveren način, kar sem mu resnično hvaležna.
 …
Robert Lisac je tudi zelo srčen človek, ima neznansko prijeten smisel za humor in na njegovi delavnici je bilo prekrasno vzdušje.”
 …
Catherina Zavodnik, mag. likovnih umetnosti, univ. dipl. obl.
 …
 …
“Na delavnici za umetnike sem izvedela veliko koristnih in uporabnih stvari, ki mi pomagajo pri promociji in prodaji svojih umetniških del. Dobila sem tudi vse odgovore na vprašanja, ki so me zanimala, a jih nikjer drugje nisem uspela zaslediti. Pristnost, prijaznost, iskrenost, odprtost in strokovnost našega mentorja, z veliko predhodnega znanja in prakse, so bili vsekakor velik plus. Všeč mi je bilo, da so nam bili načini predstavljeni najprej v teoriji, nato pa smo se lotili tudi praktičnega izvajanja določenih situacij, v katerih se umetniki pogosto znajdemo. Predstavitev je potekala na zanimiv, preprost, strokoven in hkrati zabaven način, s primeri iz vsakodnevnega življenja. Delavnico vsekakor priporočam vsem umetnikom, ki se mogoče še iščejo in želijo izvedeti čim več o tem, kako naj se lotijo promocije in prodaje svojih umetniških del, brez stresa in strahu.”
 …
Nina Meglič Naliny Meglič – slikarka
***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ki jo dobite, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks