Po risanju osnutkov je sledila faza nabiranja materiala, ki je spominjala na razprodajo v modnih trgovinah, le v veliko bolj blagi in sproščeni obliki. Že kar hitro so bile videti prve grobe poteze mozaikov kreativnih tečajnikov. Že v tej fazi sem bil zelo navdušen nad tem, kar je nastajalo.

Tudi v življenju je včasih tako, da je treba nekatere stvari pogledati iz določene razdalje, da se pokaže ta prava slika in zelo podobno je tudi pri mozaikih.

Maša je bila v vrhunski formi in je ustvarila krasen mozaik. Poleg tega, da so mozaičarke ustvarjale pokrajinske mozaike, so se učile tudi vseh trikov malo bolj hitre metode, kjer postopek bistveno pospeši uporaba prozorne samolepljive folije.

Tečaja se je udelečila tudi Nina Kolar, ki je umetniška duša in jo mnogi kreativci poznajo zaradi spletne strani http://www.mozaik-kreativnosti.com/ , ženske, ki pa rade nosijo unikaten nakit pa zaradi spletne strani http://www.unikatnica.com/ . Ustvarila je krasen mozaik.

Marlene je dokazala, da ni mojstrica “samo” na področju vitražov, ampak tudi na področju mozaikov. Njen mozaik je prava umetnina celo z obeh strani: tudi hrbtna stran bi lahko bila samostojen, lep mozaik.

PS: Če želiš prejemati koristne informacije s področja mozaičarstva, se prijavi na moje e-novice. Ob prijavi na brezplačne e-novice dobiš geslo, ki ga potrebuješ, da lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE.

Za konec pa še Mašina mandala.