V februarju sem si zastavil kar nekaj izzivov. Zanimalo me je, kaj bi se zgodilo, če organiziram delavnico nakita? Bi kdo prišel? To so morda za nekoga navidezno nepomembna vprašanja, zame pa se zelo pomembna. Zadnjih nekaj let sem ves čas poslušal “strokovnjake”, da moram početi samo eno stvar in tako sem se osredotočal na mozaike, na mozaične portrete, na mozaične delavnice, ampak ta notranji občutek mi je venomer veleval, da morda to, kar vsi govorijo, le ni moja resnica.

Seveda, vse, kar počnem v zvezi z mozaiki mi je sanjsko in verjetno sem eden redkih srečnežev v Sloveniji, ki to počne v takšnem obsegu in s tako super tečajniki. Sklenil sem, da poslušam svoj notranji občutek in sem se lotil organizacije delavnice izdelovanja nakita. Delavnica je uspela in mislim, da so udeleženke tečaja uživale prav tako kot sem užival jaz.

20160221_130640

Tukaj vidite Matejo, kako ponosno nosi svoj pravkar ustvarjen nakit. Kako lepo je videti tako zadovoljne obraze na delavnicah, kjer ustvarjanje poteka v meditativnem in sproščenem vzdušju.

Greta, Mateja in Tina v akciji!

20160221_104056

Tako se lotevajo prave ustvarjalke tudi žaganja, če je treba!

20160221_104100

Ustvarjanje v prijetnem okolju, v MUŠu :-)! Za tiste, ki ste že bili v MUŠu še pomembno obvestilo. MUŠ se bo žal konec meseca zaprl, ampak ideja MUŠa bo živela še naprej, saj se bodo posamezne delavnice in aktivnosti odvijale še naprej. Od vsega začetka se mi je zdela ideja MUŠa, da ponuja platformo umetnikom, da vzpodbuja druženje in razvoj umetnikov, da povezuje ljudi, da ponuja prostor za osebno rast in kreativo, vredna podpore, saj takšne stvari v našem prostoru več kot očitno manjkajo. Anna Zuykova, ki je idejni vodja MUŠa že pripravlja delavnice s samorazvojno vsebino, ki bo prepletena tudi z njenini izkušnjami igralstva, raznimi psiholškimi pristopi in verjamem, da je to odlična smer. Več o MUŠu si lahko prebereš tukaj: http://www.muš.si/

Čas ustvarjanja je hitro mineval in ko je prišel čas za kosilo, so tečajnice enotno sklenile, da kosila ne bo in da bodo raje ustvarjale! 🙂 Tako neverjetne in zagnane ustvarjalke obiskujejo moje delavnice! Takšna zagnanost seveda obrodi sadove. Poglej si, kako lepi obeski so nastali v tem času:

Všeč mi je dejstvo, da vsak človek ustvarja v svojem slogu in ta raznolikost se je seveda pokazalo v obeskih vseh treh ustvarjalk. Nastajali so res čudoviti obeski. Bravo naši! In kako so nastajali? Zobotrebec je bilo potrebno najprej namočiti v barvo potem slika pove več kot tisoč besed.

20160221_141401

20160221_145613

Čudovito, kajne?

20160221_145629

Koliko obrazov lahko ima kreativnost!

Vsem trem udeleženkam tečaja čestitke za tako lepo oblikovan in porisan nakit! Carice ste, če še slučajno ne veste! 🙂

Kaj se še dogaja? Trenutno sem v “vroči fazi” ustvarjanja mozaičnega portreta iz stekla in še pred nekaj dnevi mi ni bilo čisto jasno, ali mi bo uspel tako, kot si želim, ali ne. Po več kot 60 urah dela sem si seveda želel pozitiven odgovor na to vprašanje. Po delavnici sem šel domov in se zaprl v atelje, kjer sem delal približno do enih zjutraj na tem, da bo odgovor res pozitiven.

Približuje se tudi datum delavnice, ki jo bom zdaj izvedel prvič in sicer DELAVNICA ZA UMETNIKE, KI ŽELIJO ZASLUŽITI VEČ. To je projekt, ki mi je zelo pri srcu, ker umetnikom, ustvarjalcem in obrtnikom ne privoščim ravno, da trošijo energijo za iskanje pravih pristopov, ki jim lahko ubije tudi vso veselje do ustvarjanja, pomendra njihovo samopodobo, če to iskanje noče in noče obroditi sadove. Skozi vse to, sem šel sam in ustvarjalcem želim podati nasvete, kaj pri prodaji izdelkov v praksi deluje in kaj ne. Seveda, prvi pogoj, da lahko umetnik uspešno proda svoje izdelke je, da so vrhunske kvalitete, da so edinstveni, da premorejo nek svoj prepoznavni slog, ampak tukaj je še potem ta prodaja, s katero se mnogi umetniki mučijo po nepotrebnem.

Tako sem se lotil pisanja skripte za to delavnico in iz načrtovanih 5 do 7 strani je nastala že prava e-knjiga, saj sem napisal že več kot 20 strani in verjamem, da bo tečajnikom ta e-knjiga zelo koristila. To je to, kar si želim, ponuditi kakovostne informacije zato, da bom, vsaj tako upam, dobival povratne informacije tečajnikov, s pomočjo katerih bo vsaka tovrstna delavnica samo še boljša. Ta delavnica je že čisto zapolnjena, naslednja bo enkrat v marcu. Če te ta tematika tudi zanima, se prijavi na moje e-novice, da boš na tekočem z datumi in zadnjimi prodajnimi “fintami” ta umetnike, ustvarjalce in obrtnike.

Z velikim veseljem prebiram vaše maile, kjer mi pišete o podobnih izkušnjah, ki jih imate kot umetniki in ta dialog mi veliko pomeni. Če te kdaj prime, da bi mi napisal/a kakšno vrstico, idejo, misel, pa tudi, če imaš kakšno vprašanje, mi piši: roartdoo@gmail.com, odgovarjam na vse maile, tudi, če kdaj traja kakšen dan ali dva, da odgovorim.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Še? Lahko poslušaš moje podcaste. Če si v službi si daj slušalke v ušesa, razen, če tvojega šefa tudi zanimajo prigode “Iz dnevnika umetnika” ;-)!

Seznam mojih podcastov “Iz dnevnika umetnika”: