Kot umetniški multipraktik seveda uživam, če se lahko vzporedno lotevam različnih projektov. Projekt, ki se je začel z lastnim iskanjem pravih in bolj učinkovitih poti za prodajo mojih mozaičnih portretov, se je transformiral v projekt, od katerega imajo nekaj tudi drugi umetniki in ustvarjalci.

delavnica za umetnike robert lisac

Vodenje te delavnice me blazno veseli, saj čutim stisko, v kateri so umetniki, ki ne vedo, kako naj začnejo tržiti svoje izdelke in storitve. Res pa je, da se pravo delo začne šele po delavnici, ko je treba slišano spraviti v prakso. To zahteva veliko discipline, ki pa v tem času, kjer vsi obljubljajo hitre rešitve, ni ravno najbolj popularna. Ne obljubljam hitrih rešitev, ker me instant pristopi ne zanimajo.

delavnica za umetnike

Krasno je spoznavati najrazličnejše umetnike in ustvarjalce. Pomembno se mi zdi tudi, da se umetniki in ustvarjalci med sabo družijo in drug drugemu pomagajo z idejami.

delavnica za umetnike prodaja robert lisac

Verjamem, da zmaga posameznika ni nikoli solistični podvig, temveč rezultat korektnega sodelovanja z drugimi. Vedno gre za podvig skupine, mreže prijateljev, znancev in poslovnih partnerjev.

delavnica za umetnike robert lisac

Lepo mi je, ko umetniki začenjajo ceniti svoja dela in tudi tega, kar sicer predstavljajo. Biti umetnik ni kar tako. Veliko težav imajo umetniki s postavljanjem prave cene za umetniške izdelke, ki jih ustvarjajo, zato sem napisal brezplačno e-knjigo KAKO POSTAVITI PRAVO CENO ZA SVOJE UMETNIŠKE IZDELKE, dobite jo na tej povezavi: http://www.robertlisac.com/e-knjige/

delavnica za umetnike

Tokrat se nam je pridružil tudi glasbenik Žan. V bistvu so principi trženja zelo podobni, vseeno, ali gre za sliko, kip ali pesem. Pomembno je, da si umetnik ustvari publiko, da to publiko razvaja in da publika razvaja njega. Ezoteriki bi dejali, da mora energija krožiti in to je potem tisto ta pravo, da imajo vsi vpleteni nekaj od celotnega dogajanja.

delavnica za umetnike

Zelo cenim, ko umetniki presegajo lastne omejitve, ki bi sicer lahko za koga drugega predstvljale resno oviro, vendar se zaradi zastavljenega cilja na takšne stvari sploh ne ozirajo! Bravo!

delavnica za umetnike robert lisac

Skupni ogled posnetih predstavitev umetniških izdelkov. 🙂

delavnica za umetnike

Tudi kreativne duše potrebujemo gorivo in zato smo kosili pri Jurmanu. Ker je treba vaditi nastop za medije, smo se seveda morali tudi slikati ;-).

delavnica za umetnike

Po kosilu bi se sicer vsem umetnikom in ustvarjalcem prilegalo zibanje v kakšni viseči mreži med palmami, ampak smo sklenili, da bomo stisnili zobe in dokončali, kar smo začeli. Drugi del delavnice je bil posvečen predvsem prodaji umetniških izdelkov preko spleta in je bilo zato malce več teorije. Da, pri nekaterih sem zaznal rahel dim, ki se je vil iz njihovih ušes! Umetniške možgane sem natrpal do skrajnosti z uporabnimi nasveti, kako oblikovati spletno stran, ki ni samo internetna dekoracija, ampak prodajno orodje. Razložil sem, kako se je treba lotiti facebooka in na koncu še, kako si je treba graditi lastno bazo ljudi. Američani pravijo: “The money is in the list!” (Denar je v seznamu) To drži in upam, da so to vsi dojeli, ker jaz sem potreboval za to gotovo preveč let. Umetniki, ki imamo za svojo žival moči želvo, smo bolj počasne narave, a rinemo nenehno naprej z drobnimi koraki.

5D3_8069_pop

Suzana me je presenetila z izvirnim darilom, ki je plod skupnega veselja, ker je bil njen članek o mozaikih iz jeansa na mojem blogu tako dobro bran. Zahvalil bi se tudi Blažu in Ines za te čudovite slike. Če potrebujete profesionalne predstavitvene filmčke, potem je www.juvan.net pravi naslov!

Hvala vsem udeležencem za tako krasen dan! Vsem želim strmo pot navzgor.

Lp Robert

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

***