Ta jesen je prinesla s seboj toliko mozaičarskih dogodkov, da dejansko nisem več dohajal s fotoreportažami posameznih dogodkov. Zato gre pri tej fotoreportaži za povzetek dogajanja.

Sezono smo septembra začeli z mozaičnimi lončki in po dolgih poletnih počitnicah je bilo res super spet zagnati možganske celice, ki omogočajo izdelavo mozaika.

20150913_131355

Nastali so čudoviti izdelki. Cela delegacija mozaičarskih navdušencev je obiskala tudi Mareta, ki živi in ustvarja prav tako na Orlah kot jaz.

20150913_151415

Hišica, ki jo vidite za nami, je Maretov atelje. Mare je imel tudi že več razstav in v bistvu je cela njegova hiša ena sama galerija vrhunskih in pisanih mozaikov.

20151024_115427

V Mariboru smo se lotili mozaičnih okvirjev. Nastali so krasni izdelki.

20151024_132903

In to še ni vse! Še posebej me razveseli, če udeleženci tečaja nadgradijo osvojeno in uberejo čisto svoj slog. Suzana je prinesla pokazati mikromozaični prstan, nad katerim sem se res zelo navdušil!

20151024_142445

Narejen je iz čajne žličke! Kako originalno!

20151024_142550

Takšne kreacije so mi zelo pri srcu. Bravo, Suzana!

In pred kratkim je bila tudi otvoritev mozaika, ki si ga lahko ogledate v novem vrtcu na Lavrici. Prišel je sam župan, ki je hvalil vse, ki so sodelovali pri tem projektu.

20151023_171731

Tako so razgrnili zaveso, da so zbrani množici pokazali čudovit mozaik!

20151023_172310

Mislim, da je ravnateljica vrtca s tem mozaikom dala res odlično izhodiščno točko, da se začne na mozaičnem področju v naši občini še več dogajati. Čestitke vzgojiteljicam, ki so ta mozaik ustvarile, čudovit je!

Tudi na osebni ravni se mi je kar precej dogajalo. Še preden sem se lotil mozaičarstva na poklicni ravni, sem naredil cel kup mozaičnih portretov. Tako so nastajala poročna in druga darila… Vmes sem na ta aspekt ustvarjanja kar malce pozabil, ker družinsko življenje in vikend-tečaji terjajo svoj dolg glede časa, ki ga potem ni več toliko na razpolago.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sklenil sem, da se bom spet več loteval portretov in verjamem, da se bodo našli tudi kakšni naročniki, ki cenijo originalna darila.

Še to, seveda sem zastavil svoje tečaje tako, da se je možno seznaniti s svetom mozaičarstva brez nekih hudih finančnih travm ;-), kar pomeni, da večinoma ustvarjamo s kleščami, ki so poceni in dobro orodje. Prej ali slej pa svetujem, da si vsi, ki radi delate in ustvarjate tudi s kamnom, nabavite mozaičarsko kladivo, ki je kljub konkretnemu videzu, zelo precizno orodje, ki mozaičarju zelo olajša delo. Zakaj? Ker naredi teža kladiva vse, kar pri kleščah opravi mišična moč. V bistvu je stvar zelo podobna kot pri tenisu, lopar stane res kar precej, ampak potem pa tudi drži kar nekaj časa, mozaičarsko kladivo pa drži v bistvu celo življenje, razen, če ga uporabljate tako kot Thor! 😉

20151024_133025

In kaj prinaša mozaičarska zima? Če bo šlo vse po sreči, bo še en tečaj mozaičarstva (mozaični nakit) v Mariboru, enkrat v sredini Novembra, pa še en tečaj bo v Ljubljani v MUŠu, tudi enkrat v Novembru. V Ljubljani bomo izdelovali mozaične okvirje iz kamna in prodnikov in kar nekaj je tudi zamudnikov, ki bi bodo na istem tečaju deležni posebne tehnike”Kamna na mrežo”.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Podobni članki: