dscn3123

Delavnicosem poimenoval risanje s fugami, ker je bil cilj delavnice ta, da se ustvari mozaik, kjer bo v ospredju fuga. Mojster tovrstnega ustvarjanja je Silvester Bajc, ki me je navdihnil za izbor te tematike. Kako težko je ustvarjati v “njegovi” tehniki, je udeležencem postalo kar hitro jasno, a so svojo nalogo zelo dobro opravili.

dscn3124

Vedno je tako,da je najtežje začeti. Ko so prvi kosi prilepljeni, delo na čudežen način steče.

dscn3126

Na obisk je prišel moj prijatelj Marko Pucihar, ki tudi sam ustvarja čudovite mozaike iz vseh mogočih materialov. Všeč mu je bilo, kar je videl.

dscn3127

Vsak ima svoj stil ustvarjanja mozaikov.

dscn3129

To je bila edina mozaična delavnica doslej, kjer so procentualno prevladovali moški. Neverjetno, pogosto sem namreč na delavnicah edini moški, kar pa tudi sploh ni tako slabo. Je pa res, da je lepo ustvarjati tudi v družbi, kjer so ženske in moški številčno približno izenačeni.

Tematika naslednje delavnice bo verjetno ustvarjanje mozaičnih okvirjev iz malih prodnikov. Delavnico s to tematiko sem vodil pred leti in je bila zelo uspešna in dobro sprejeta od udeležencev. Če vas zanima, kako so videti takšni okvirji, kliknite SEMKAJ!

dscn3132

Takšna je bila situacija ob polčasu.

dscn3138

Po kosilu seje delo veselo nadaljevalo.

dscn3140

Fugiranje je zabavno! V tej fazi se mnogi mozaičarji tresemo, ker ne vemo, ali smo izbrali pravo barvo fuge ali ne. Po fugiranju je seveda vsak mozaičar bolj pameten ;-)! Končni izdelki so bili res lepi! Če tudi vas zanima ustvarjanje mozaikov, si lahko na tej spletni strani brezplačno snamete e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE. Dobite jo TUKAJ! Dobite jo tako, da se prijavite na e-novice, ki jih boste dobivali 2 x na mesec. Govora seveda o mozaikih, o umetnosti in tudi o tem, kako prodajati umetniške izdelke. Ko se prijavite na e-novice, dobite kodo, s katero si lahko snamete to in še drugo e-knjigo, ki govori o tem, kako določiti pravo ceno umetniškim izdelkom, ki jih ustvarjate. Če se slučajno pri prenosu e-knjige kje zalomi, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com.

dscn3142

 

dscn3143

 

dscn3144

 

dscn3145

 

dscn3146

In še ena skupinska mozaikov:

dscn3141

Seveda pa ne sme manjkati tudi ena skupinska slika mozaičarjev! 🙂

dscn3149

Krasno smo se imeli! Kakšen srečkovič sem, ker lahko delam, kar me veseli in to v družbi tako kreativnih mozaičarjev. To je življenje! 🙂

Podobni članki: