Nakit iz lesa ima svoj čar, saj je iz njega možno lepo oblikovati obeske vseh možnih oblik in dimenzij.  Včasih je leseni nakit lepši, če ga samo polakiram in tako še bolj pride do izraza struktura in barva lesa. Res pa je, da lahko barva nakit v mnogih primerih bistveno bolj oplemeniti.

Zelo nerad se omejujem samo na en material, eno tehniko in eno zvrst umetnosti, bolj, kot lahko pretekle umetniške izkušnje kombiniram z novimi idejami, bolj, ko lahko raziskujem, bolj sem srečen in mislim, da se to pozna tudi na nakitu. Idej je še veliko in to galerijo si boste ogledovali z večjim veseljem tudi tisti, ki ste bolj “vege”. Tisti, ki pa to niste, pa si lahko ogledate tudi mojo bone carving galerijo: BONE CARVING GALERIJA

Še to, ne poslužujem se laserskega izreza obeskov ter računalniško vodenega oblikovanja obeskov, vse, kar vidite v tej galeriji, je čisto ročno delo. Tisti obeski, ki se jih da kupiti, so označeni z oznako “na voljo” in imenom, ostali so pa zgolj razstavni eksponati. Za naročila in nakup mi prosim piši semkaj: roartdoo@gmail.com

dscn4038

Obeska “Vroča” in “Gorski hlad”. Na voljo za 30 eurov.

dscn4036

“Gorski hlad”. Na voljo za 30 eurov.

 

dscn3880

Rdeča zemlja. Oblika spirale izvira iz tradicije Maorov in se imenuje Koru. Simbolizira nov začetek, rast in obilje. Tehnika poslikave je inspirirana od aboridžinov. Obesku se dal ime Rdeča zemlja, ker je Urulu, najvažnejše aboridžinsko svetišče stoji na skorajda rdeči zemlji. Na voljo za 30 eurov.

Sovica – žival moči. Sova simbolizira modrost in seveda čarovnije, ki se dogajajo ponoči! 😉 Na voljo za 30 eurov.

Prvinska. Ta obesek pa ni čisto lesen ;-). Je sestavljen iz majhnih prodnikov, ki sem jih nabral ob Savi. Na voljo za 30 eurov.

Velika reka 2. Reka je kot življenje, teče, včasih hitreje, včasih počasneje. Bistvo reke je, da teče, da se prilagaja, da išče vedno najbolj optimalno pot in da jo vedno tudi najde. Na voljo za 30 eurov.

Velika reka 3. Reka je kot življenje, teče, včasih hitreje, včasih počasneje. Bistvo reke je, da teče, da se prilagaja, da išče vedno najbolj optimalno pot in da jo vedno tudi najde. Na voljo za 30 eurov.

Podobne galerije:

Moja galerija bone carving obeskov: GALERIJA BONE CARVING OBESKOV

V spodnjem filmčku si lahko ogledate, kako takšen obesek nastane.

PS: Na moji spletni strani sta na voljo dve brezplačni e-knjigi in sicer MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV. Dobiš jih tako, da se prijaviš na moje e-novice, ki jih pošiljam 2 x na mesec. V e-novicah dajem umetnikom in ustvarjalcem nasvete glede prodaje in seveda bo govora tudi o mozaikih.