Že zares dolgo nisem naredil mozaičnega portreta, zato sem se ga zavestno spet lotil. Načeloma sem v preteklosti zaradi palete barv najraje delal portrete iz steklenih ploščic, ker se ni bilo potrebno mučiti z izbiro barv, saj je bilo možno vse odtenke kupiti.

Kadar se uporablja za izdelavo portreta, je pa treba vse odtenke kamna, ki ga želimo uporabiti, ga je potrebno najti v naravi in nabrati.

Ob osmih zvečer sem se lotil mozaičnega portreta in sklenil sem, da ga hočem narediti čim hitreje, na hitropotezen način, da se ne bi imel časa namenjati preveč časa podrobnostim. Glede na površino sem računal s tem, da bom porabil mogoče eno uro. Kljub hitremu delu, sem na koncu potreboval malo več kot tri, kar je za mozaične pojme še vedno zelo malo.

20150517_065217

Z rezultatom sem bil kar zadovoljen, čeprav priznam, da nisem navajen v mozaični tehniki “skicirati”. Kot vidiš, sem lepil kamne na papir. Celoten portret je zdaj videti iz hrbtne strani. Okoli portreta pride okvir in potem bom celotno stvaritev zalil z betonom.

20150517_065159

Še mačka si je zelo od blizu ogledala, če je razmak med fugami dovolj velik ;-).

20150517_065443

Naša kuhinjska miza je res zelo trpežna.

Zanimivo se mi zdi pri teh stvaritvah, da so pod določenimi koti povsem nerazpoznavne, bi vedel, da gre za portret, če bi si ogledal mozaik iz te perspektive?

20150517_065513

Komaj čakam, da celotno zadevo zalijem z betonom. Če bi tudi ti naredil mozaični portret je tukaj razlaga, kako ga lahko narediš: http://www.robertlisac.com/tako-lahko-tudi-ti-naredis-mozaicni-portret-iz-keramicnih-ploscic/

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Podobni članki: