Robert: Jerica, zadnje čase se je precej moderno ustvarjati energijske slike. Prej včasih je to počela peščica ljudi, zdaj pa jih je kar precej, ki se hvalijo s tem, da so njihove slike energijske narave. Kako kot nestrokovnjaki vemo, kdaj gre zares za energijske slike in kdaj za “nateg”?

Jerica Lebar: Res je sedaj veliko “ponudbe” na tem področju. Ko govorimo o energijskih slikah, bi rekla takole: vsak predmet, tudi slika, nosi neko informacijo. Še posebej, če je to delo človeških rok, je v ta predmet vložena med drugim tudi energija tistega, ki je to naredil. In če je v ta predmet, v našem primeru, v sliko, prenešena čista energija in dodatno še namenska “informacija”, kot npr. osebnostna moč, ljubezen, …, bo tisti, ki pride v stik s tem predmetom oz. sliko, na nezavednem in zavednem začutil in prejemal to energijo, ki jo slika oddaja.

Mnogo je tudi takšnih, ki ničesar ne “čutijo”. To je na zavednem. A sčasoma bodo opazili spremembe. Tisti pa, ki pa sploh že vnaprej zapre svoja “vrata” za sprejemanje, mu pravzaprav nihče ne more pomagati.

Jerica mandala 6

Robert: Zanimivo. Kako pa vtkeš to energijo v te slike? Obstaja ritual med ali po nastajanju energijske slike, da jo aktiviraš ali kako si moramo to predstavljati?

Jerica Lebar: Moje ustvarjanje energijske slike je pravzaprav v celoti ritual. Ker izdelujem slike predvsem individualno za določeno osebo, najprej skupaj določiva namen. Potem se energijsko povežem s to osebo, z namenom in sem pravzaprav skozi celotno nastajanje energijski kanal. Zato se že v času nastajanja slike ljudem začnejo dogajati spremembe v skladu z namenom. V sliko je na koncu dodana skozi vibracijo še ključna energija slike.

Robert: To zveni kot znanstvena fantastika, ampak, kot si mi že večkrat povedala, to očitno deluje. Kakšne spremembe lahko človek, ki se odloči za energijsko sliko, pričakuje?

Jerica Lebar: Ja, res zveni kot znanstvena fantastika J. Hm, kakšne spremembe? Spremembe v skladu z namenom slike. Npr. če si nekdo želi, da bi se odnosi v njegovi družini izboljšali, potem mu je lahko slika s svojo energijo velika podpora na tem področju, ker mu bo kot oddajnik s svojo podporno energijo v zvezi z odnosi v družini pomagala, da se bo to področje izboljšalo. Te slike lahko uporabimo poleg na osebnem področju tudi npr. na poslovnem področju kot podpora za razvoj podjetja. Spekter je neomejen. Seveda mora biti vse v skladu s čistimi nameni, ljubeznijo in v dobrobit celotnega okolja.

2015-08-15 04.43.23

Robert: So obstajali dvomljivci, ki so se kljub temu, da so dvomili, da to sploh deluje, odločili za energijsko sliko in so potem na podlagi lastne izkušnje opustili ta dvom?

Jerica Lebar: Nimam te izkušnje. Vsi, ki so prejeli to sliko, so vsaj dopuščali princip delovanja, o katerem sem govorila prej in moram povedati, da so se s to sliko povezali vsi na svoj način.

Po pravici povedano, niti ne želim prepričevati dvomljivcev – če dvomiš, potem poiščeš vse, da boš svoj dvom upravičil. In to pomeni, da zapreš vrata za druge možnosti. Vsak se mora zase odločiti sam.

Robert: Najbolj mi je padla v oči energijska slika – mandala, ki visi na steni v sobici, kjer izvajaš svoje zvočne in energijske tretmaje. Čudovita je. Kako to, da si se odločila prav za mandalo?

Jerica Lebar: To je shri yantra mandala, ki je eden najstarejših simbolov in hkrati eden najmočnejših. Je simbol sreče, bogastva in zdravja in predstavlja vizualno podobo mantre OM, ki po hindujski tradiciji prvobitni zvok božanske kreacije. Predstavlja popolno dopolnjevanje ženske (yin) ter moške (yang) energije. Ker sem jo izdelovala zase, sem seveda v njo vnesla s pomočjo svoje intuicije tiste komponente, ki jih potrebujem prav jaz za podporo v svojem življenju.

11991088_1656546524559300_1195666930_o

Robert: Če bi bil tat, bi ti to sliko najprej ukradel!

Jerica Lebar: Hihi… Te je pritegnila? Očitno je na njej nekaj, kar bi tudi tebi bilo v pomoč. Zanimivo pri izdelovanju teh mandal oz. simbolov je, da nastanejo v barvah, za katere se mogoče sprva na podlagi razuma sami sploh ne bi odločili.

Robert: Ja, krasna je.

Jerica Lebar: Moja mandala je pretežno v rumeni, pa bi rekla, da ta barva sploh ni “moja barva”. A ker je v ozadju vsake barve, lika, kamna, v vsem, kar je vdelano v to sliko, tudi globlji pomen, ki ga mogoče z razumom vsi ne moremo dojeti, res zaupam svoji intuiciji, ki se je vselej izkazala za prav.

Robert: Ta tvoja intuicija je pa res močna, kar si mi dokazala v praksi. Pa si kdaj razmišljala, da bi to znanje energijskega slikanja prenesla na druge?

Jerica Lebar: Ja, tudi o delavnicah razmišljam. Rada bi podelila naprej tudi drugim, kar vidim, da deluje. Predvsem pa želim, da bi spoznali, kako lahko zares sami kreirajo svoje življenje. Rada bi dodala samo še to, da moramo ozavestiti, kako pomembno je, na kakšen način pristopamo h kateremu koli delu. To sem spoznala tudi skozi izdelovanje teh energijskih slik.

Robert: Lahko daš konkreten primer?

Jerica Lebar: Vse, kar ustvarimo, dobi nek zapis, neko informacijo. Najbolj konkretno se je to potrdilo na zelo enostavnem primeru: peka kruha doma. Če sem naredila kruh doma, po svojem “ritualu”, z umirjenostjo, z mislijo na to, kako dober kruh nastaja, so mi moji znali povedati, kako zelo dober kruh je to in na koncu niso hoteli jesti več nobenega drugega kot samo tistega, ki sem ga naredila jaz. Hihi… To je najbolj preprost primer prenosa oz. zapisa energije v nek izdelek.

Robert: To pa res.

Jerica Lebar: In tako je tudi pri izdelovanju energijskih slik. V osnovi je najbolj pomembno, da je tisti, ki izdeluje sliko za nekoga drugega, umirjen, odmaknjen od svojih morebitnih težav (najbolje je seveda, da jih sploh nima) in povezan z Virom.

Robert: Pri delu torej uporabljaš tudi umetnost kot svoje orodje, s pomočjo katere dosežeš nek globlji namen na čisto drugem področju. Ali to zate drži ali bi kaj dodala?

Jerica Lebar: Nekdo je rekel, da je naloga umetnosti, da ustvarja lepoto. Lepota bodri duha, boža srce in polni dušo. In to je pravzaprav tudi eden od “orodij” za to, da kot terapevt pomagam ljudem pri odpravljanju njihovih stisk in iskanju ravnovesja v življenju.

***

Jerica je napisala knjigo “Draga duša, dobrodošla na zemlji!”  Več o njeni knjigi si lahko preberete TUKAJ! Jerico lahko kontaktirate preko njene spletne strani – www.jericalebar.com ali pa na Facebook-u – https://www.facebook.com/jerica.lebar

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Podobni članki: