Moja draga ima čudovite ustnice, ki so mi bile všeč že od prvega trenutka, od kar sem se zagledal vanjo. Zgornja ustnica me je že takrat spominjala na perzijski lok, s katerim so bojevniki nekoč z veliko natančnostjo izstreljevali puščice, tudi mene je zadela, vendar Amorjeva. Te ustnice so mi povedale vse, tudi, če so bile tiho. To je še danes tako. Samo en pogled na njene ustnice mi pove, kakšne volje je. Ko je vesela in razigrana, se kotički ustnic rahlo privzdignejo. Ko je zamišljena ali resne volje, postane zgornja ustnica tanjša in ko se spomni česa imenitnega, za hip zgubi nadzor nad ustnicami, ki za trenutek zavzamejo zelo ljubko konstelacijo.

Ko sva bila oba še v fazi intenzivnega flirtanja, sem se pogosto spraševal, kako božanski občutek mora to biti, če ti je dano poljubiti prav te ustnice. Skoraj gotovo so se pokojnemu umetniku Hundertwasserju podile zelo podobne misli po glavi, ko je risal njegove znamenite ustnice. Po petih letih mi ustnice moje partnerke še vedno dražijo mojo domišljijo in prav zaradi tega sem jih v mozaiku, ki nastaja, namestil zelo centralno v celotni kompoziciji.

Božanske ustnice

Pred kratkim sem ponovno prebral DVOJE SRC od Marlo Morgan in ker sem bil še vedno pod vtisom te knjige, sem v mozaik integriral nekaj kamnov, ki sta jih starša nabrala v puščavi blizu Uruluja. Avstralska kultura je čarobna in dejstvo je, da so avstralski domorodci živeli 40000 let v sožitju z naravo, dokler se niso na njihovi celini pojavili belci. Danes postaja vse bolj jasno, da močnejši nima nujno tudi vedno prav in zato se sprašujem, kdo si v resnici zasluži naziv »divjaki«, prvotni prebivalci Avstralije ali belci?

Usta nam omogočajo, da se pogovorimo, zato so nam dana. Prav to želim izraziti tudi s tem mozaikom. Naj se prvotni prebivalci in prišleki končno pogovorijo, da bi našli skupno pot, ki omogoča lepše življenje tudi prvotnim prebivalcem, ne samo beli populaciji.

Komaj čakam, da dokončam ta mozaik, ki ga bom jeseni prav tako razstavljal v Švici. Čaka me še vsaj 20 ur zanimivega dela .

Kakšne misli se tebi porajajo ob pogledu na ta mozaik?

Dodano 4.8.2014. Končan mozaik.

10483280_10152506377125469_5600955514709373238_n***

PS: Če bi rad prejemal elektronske novice o zanimivi mešanici mozaičarstva (termini delavnic, mozaičarske tehnike, nasveti), duhovnosti in kritičnega pogleda na svet, se prijavi na moje e-novice, pa še e-knjigo o mozaikih si lahko v tem primeru brezplačno snameš z moje spletne strani.

***

Podobni članki: