“The money is in the list” pravijo. Zato je prav, da se vsak umetnik, ustvarjalec loti čim prej pisati e-novic. Tukaj sem razložil okvirni postopek pisanje e-novic.

pisanje e-novic

Klikni na “CREATE CAMPAIGN”

002 KAKO PISATI E NOVICE

Za začetek bo super, če izbereš “Regular campaign”.

003

Izbereš opcijo kot je prikazana zgoraj.

0040

Evo, zdaj se pa samo postopno pomikaš po spodnjem menijo iz leve proti desne. Klikni na “Setup”. Pojavi se ta zadeva:

005Na vrhu napišeš ime kampanje (Name your campaign). Naslov kampanje je interne narave. Vidiš ga samo ti. Potem napišeš naslov e-novic (e-mail subject), kot ga vidijo prejemniki tvojih e-novic. Vpišeš pod rubriko “From name” tvoje ime. Pod “from email address” napišeš tvoj email naslov. Problem imaš, če je navaden gmail naslov, ker potem ne dostavlja epošte tako kot je treba. Zato uporabljaj tukaj email naslov tvoje spletne strani.

006

Izbereš vizualno opcijo, ki ti je najbolj všeč. Meni je najbolj všeč prva. Klikneš “Select”

007

  1. Tukaj napišeš naslove, ki jih boš obdelal/a v e-novicah
  2. To rubriko jaz vedno brišem (delete), ker v e-novice ne vstavljam slik. zase sem ugotovil, da vstavljanje slik zmanjša kvoto odpiranja e-novic, ker spamerji pogosto uporabljajo slike, da nanje napišejo kar imajo za povedati.
  3. Tukaj napišeš tvoje e-novice
  4. S temi “gumbki” se poigraj, služijo temu, da te bralci e-novic najdejo na ustreznih socialnih medijih. Če jih ne uporabljaš, gumbke izbriši.
  5. Tukaj vnesi leto izdaje e-novic, podatke podjetja in podobne reči.
  6. Z levim klikom potegni to reč pod številko 4. Gre za “gumbke”, kjer lahko bralci delijo e-novice na svojih socialnih medijih.

008

Tvoje e-novice so videti v tej fazi približno tako, kot je to prikazano zgoraj.

010Pošlji si testni mail, da vidiš, če je vse ok. V testnem mailu testiraj, če vse povezave v besedilu delujejo brezhibno.

Ko se prepričaš, da je vse ok, se spodaj spet pomakneš za eno polje naprej in pristaneš na “confirm”, kjer klikneš na “send” in to je vsa umetnost.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks