Najbolj navdušen sem, ko nekdo znanje, ki ga dobi, nadgradi na svoj način. Mihaela Kežman, ki ustvarja čudovit nakit iz polimerne mase me je navdušila z izvirnim pristopom, kako pridobiti nove stranke in z njimi vzpostaviti pristen stik, ki vodi v uspešno prodajo.

Njena strategija je res odlična, hkrati pa zelo človeška, nevsiljiva, kar mi je zelo všeč. Kakšen je njen recept za uspeh?

Odločila se je, da bo začela graditi svojo mailing listo. To je odločitev, ki navidezno ni popularna, ampak točno ta odločitev odloča o tem, ali umetnik, ustvarjalec, kreativec stagnira ali uspešno prodaja svoje izdelke. Zakaj? Kevin Kelly je pravilno ugotovil, da človek, ki želi živeti od tega, kar počenja, potrebuje samo 1000 pravih oboževalcev in potem dejansko lahko od tega, kar počne, tudi živi. (7 načinov kako si pridobiš 1000 pravih oboževalcev) Mihaeli to odlično uspeva, ker si gradi svojo mrežo 1000 pravih oboževalcev in to tako, da jim najprej da v dar brezplačne mini uhančke iz polimerne gline!

DSCN6914

To je res vrhunska poteza! Vsaka ženska, ki ima rada polimerni nakit, bo obiskala njeno spletno stran: http://www.mihaelakezman.si/ in se z veseljem naročila na njene e-novice, samo, da dobi njene brezplačne mini uhančke! Isto lahko seveda storite tudi vi! 🙂 Tako je ustvarila situacijo, kjer zmagata obe, nova naročnica na e-novice in seveda tudi Mihaela. Nova naročnica na e-novice dobi čez nekaj dni dejansko uhančke iz polimerne gline, Mihaela pa e-mail naslov potencialne stranke, kajti na takšne e-novice se dejansko naroči samo nekdo, ki mara tovrsten nakit. Potencialna stranka pri tem čisto NIČ ne tvega, ko se vzpostavi prvi stik, hkrati pa dobi mini uhančke v barvi, ki ji je najbolj všeč, kajti preden Mihaela pošlje uhane, povpraša potencialno stranko, katera je njena najljubša barva.

In zakaj njen načrt deluje tako dobro? Prvič, ker je s to potezo dejansko privabila resne interesentke za njen nakit in drugič, ker jim pošilja res zanimive e-novice, zaradi katerih človek res dobi občutek, da je del nekega posebnega kroga, kajti vedno pove kakšno osebno zgodbo, preko katere nevsiljivo predstavi njen nakit in na koncu naročnice na e-novice dobijo še pogosto kakšen popust, če naročijo predstavljen nakit! No, kdo ne bi bil rad na ta način razvajan? Kdor zna, pač zna in že zaradi tega tudi sam redno spremljam njene e-novice, ker Mihaela premore stil mehke in človeške prodaje, kot ga danes srečujemo le še redko.

Drugič, ker se naročnice na e-novice seveda odzovejo na njene e-novice in ji pišejo. Tako nastane dialog, s katerim se ustvarja odnos in od te točke naprej bi težko govorili o klasični prodaji, temveč bolj o svetovanju, pogovoru ali celo klepetu. Na koncu tega procesa pa sledi pogosto uspešna prodaja in spet drži tisti rek od Hans Peter Zimmermanna, da mora biti stranka zadovoljna pred, med in po prodaji. Mihaela, bravo za tako dober, izviren in človeški pristop!

Priporočam vam, da si preberete intervju Pri prodaji nakita še kako velja star pregovor: »Kdor jezika špara, kruha strada.«, ki sem ga naredil z Mihaelo Kežman, kajti, ko ga boste prebrali, boste dobili občutek, zakaj njej na prenasičenem trgu uspe prodajati nakit, drugim pa ne.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Podobni članki: