Lep mozaik spada v lep okvir! Res je, da je lahko dober okvir drag, ampak gre za investicijo v lastno umetnost, v mozaik, ki si ga izdelal. Če si zadovoljen z mozaikom in če ga želiš nekje obesiti kot sliko in seveda, če to dovoljuje format, potem naj bo v okviru.

Pred razstavo v Švici sem vsem svojim mozaikom privoščil okvir. Kakšna razlika! Vsak mozaik je takoj pridobil na vrednosti, ker je bil videti bolj eleganten, bolj kraljevski, bolj estetski.

Še najbolj poceni IN kvalitetno so opravili to delo zame v Bauhausu v Mostah. Saj vem, še malo, pa bi me lahko začeli sponzorirati, ker delam ves čas reklamo zanje, mogoče pa je napočil čas, da jim napišem kakšen dopis? 😉

Tukaj nekaj utrinkov mojega zadnjega obiska v Bauhausu na ustreznem oddelku, ko sem se odločal, kateri okvir paše na kateri mozaik.

20150317_080828

Ta okvir mi je deloval preveč poceni.

20150317_080814

Ta je bil preveč starinski in brez karakterja.

20150317_080549

Ta se mi je zdel pa kar dober. Deluje moderno, mozaik ne izgine v njem, ker je dovolj “plitek”, oziroma tanek. Res je, da mi črna barva ni najbolj pri srcu, ampak semkaj pa paše in na beli steni bo ta mikro mozaik prišel lepo do izraza, ko najde kupca.

20150317_080557

Nekako sem začutil, da je to ta pravi okvir za ta mozaik, verjetno zato, ker so prisotne tako na okvirju kot tudi mozaiku tople barve.

20150317_080619-1

Podobno sem se odločil tudi v tem primeru. Sem pa opazil, da je bilo za ta mikro mozaik iz razpolovljenih prodnikov še najtežje izbrati ta pravi okvir.

20150317_080716

Ta okvir ni bil slab, vendar se mi je zdelo, da je mozaik nekako preveč “globoko” zasidran v okvirju. Zato sem poiskal drugo alternativo.

20150317_080609

Ta okvir mi je bil všeč, ker je bil dovolj širok in mozaik je nekako zadihal, ker je imel dovolj prostora, da pride do izraza, vendar to ni bilo tisto ta pravo.

20150317_081127

Ko sem preizkusil to kombinacijo, sem vedel, da sem se pravilno odločil. Okvir je bil ravno prav visok, ravno prav širok, preprost v dobrem pomenu besede in lepo je poudaril mozaik. Zato sem se odločil za ta okvir. Tako je videti pa mozaik brez okvirja:

20150312_0919542 obrezana

Ampak z okvirjem bo pa vrhunski!

20150317_081725

Komaj čakam, da grem po svoje mikro mozaikce v Bauhaus! Vse mozaike, razen zadnjega, se da seveda kupiti. Vsak stane 120 eurov. Nobel darilo za rojstne dneve, poroke, obletnice. Vsak mozaik je na hrbtni strani podpisan, ima zaporedno številko in datum izdelave. Seveda ima vsak mozaik tudi svojo zgodbo in svoj pomen.

Torej, drage moje mozaičarke in dragi moji mozaičarji, kaj je nauk celotne zgodbe? Če že vložite 10, 20, 50, 100 ur dela in več v mozaik, nabavite še okvir zanj. Ti ga boš na ta način bolj cenil, morebitni kupci ali pa slavljenci, ki bodo dobili ta mozaik v dar, pa tudi.

Pošlji mi kakšno sliko tvojega mozaika z okvirjem in ga s tvojim dovoljenjem objavim pod spodnjim prispevkom, da dokažemo mozaičarskemu svetu, da so mozaiki z okvirji lepši! 😉

***

Zanimivo, po odzivih sodeč obstaja cel kup zagovornikov, da mozaik ne sme imeti okvir in seveda ravno toliko takšnih, ki menimo, da je mozaik v kombinaciji z okvirjem sexy.

Na mojo pobudo se je prijazno odzvala Simona Antolič, ki izdeluje čudovite mikro mozaike iz čisto majhnih kamenčkov in kot vidite, tudi ona prisega na okvirje:

???????????????????????????????

Tukaj vidite njeno čudovito kolekcijo šopkov za materinski dan. Če bi radi osrečili svojo mamo, ko bo materinski dan, pa le kontaktirajte Simono, najdete jo na Facebooku: https://www.facebook.com/simona.antolic

Še vedno mi je uganka, kdaj uspe Simona ustvariti toliko svojih umetnin? Saj jaz tudi delam mozaike ponoči, ampak noč nima 48 ur? 😉 Mogoče pa Simona obvlada ustavljanje ali raztezanje časa? Bo treba malce povprašati.

Dajmo, kdo ima še kakšen lep mozaik v okvirju za pokazati?

***

Če te zanima izdelovanje mozaikov, če si občudovalec mozaikov, potem se naroči na moje brezplačne mozaičarske e-novice. Novice s koristnimi napotki tako za izdelovalce, kot tudi poznavalce umetnosti, pošiljam največkrat enkrat na teden, prej enkrat na dva tedna, odvisno, koliko se “dogaja”. Ob prijavi dobiš po mailu kodo, s katero si lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE.