Da bi ti lahko razložil, kakšni so lahko znaki, s pomočjo katerih lahko dobiš konkreten namig, katera je tvoja žival moči, bi ti rad povedal svojo zgodbo. Od kar sem ugotovil, da je poleg želve moja žival moči še zmaj, sem uspel povezati nekaj točk med sabo, ki so prej samo nekako lebdela v prostoru in niso imele nek globlji smisel.

Dolgo časa nisem bil dovolj čuječ, da bi zaznal, da me v bistvu zmaj spremlja že od leta 2009, torej že celih šest let. Takrat sem uspel dobiti službo v podjetju, ki mi je omogočalo, da preživim in da služim svoj kruh. Logo podjetja je krasil zmaj, ki sem ga sicer zaznal, ampak mi takrat ni pomenil nič. V tistem obdobju sem se tudi nazaj preselil v Ljubljano, ki je mesto, v katerem kar mrgoli zmajev in to na ulicah, kot tudi na gradu in še vedno nisem razumel, zakaj me vleče ravno v to mesto in ne v druge kraje Slovenije.

20150901_100610

Dokaj jasni avditivni znaki, da prisluhnem modrosti zmaja, so se pojavile 2013 v mojem lastnem avtu, kjer sem moral zaradi otrok vedno znova in znova poslušati “ZMAJČKA” od Shirlie Roden (https://www.facebook.com/shirlie.roden)

Znaki so postajali bistveno bolj očitni, ko me je leta 2014 Sabine Engelhardt povabila na Brač, kjer naj bi vodil ustvarjanje velikanskega mozaičnega kipa – zmaja! (Klikni na ta link in prikazala se bo fotoreportaža tega projekta: http://www.robertlisac.com/fotoreportaza-mozaicni-kip-zmajcice-na-bracu-je-vedno-lepsi/

Sveti Jurij je zaščitnik Brača in če nekaj malega veš o svetnikih, potem ti je verjetno jasno, da je Sv. Jurij ubil zmaja.

Ne vem zakaj, ampak čutil sem, da ni prav, da je zmaj in vse, kar simbolizira, moral v tej zgodbi umreti. Po obisku ZMAJEVE ŠPILJE  na Braču pa je postalo toliko bolj jajasno, da zmaj, ki ga ustvarjamo, mora živeti. Bolj, ko smo nosili v tisti vročini kamne, ki so tvorili ogrodje zmaja, bolj je postajalo tudi jasno, da ne gre za zmaja, ampak za zmajčico.

20150426_132048

Preden nadaljujem, če te zanese kdaj na Brač, prosim, oglej si ta naš 8 m mozaični kip zmajčice, ki stoji na posestvu Sabine Engelhardt (www.geaviva.net) v Milni, 10 minut peš od pristanišča.

Vmes sem naredil tudi obesek ali dva v bone carving tehniki. Zanimivo, kako se je zmaj vedno znova in znova pojavljal v mojem življenju in preprosto nisem to dojel kot neko sporočilo. Ko so se mi življenjske zadeve malce zakomplicirale, ker sem imel občutek, da mi manjka dodatno “gorivo”, sem vmes šel spet za nekaj dni”natankat” energijo na Brač, ko je bila otvoritev kamnitega kroga pri Sabini, kjer se lahko meditira in kjer potekajo različne delavnice, od permakulture, geomantije pa tja do plesa.

Na Brač me je vleklo tudi za rojstni dan in z mojo prečudovito mozaičarsko ekipo smo nadaljevali izdelovati kip zmajčice. Takrat se mi je počasi začelo svitat, kako imenitno bi bilo, če bi se moji želvi, ki mi je ustvarila sicer bazo, pridružila še kakšna bolj prodorna žival in res se je. Vse več je bilo znakov, da gre tukaj prav za mitološko žival, torej za zmaja. Da, tudi mitološke živali so lahko živali moči.

?????????????

Pravijo, da žival moči izbere tebe in ne obratno. Tako sem to čutil pri želvi, kot tudi pri zmaju. Bolj, ko sem začel proučevati živali moči in predvsem zmaja, bolj jasno je postajalo, da je želva dobila družbo.

Še en tak pokazatelj je bil, ko sem bil pred kakšnim mesecem pri Jerici Lebar (http://www.jericalebar.com/) na zvočno-energijskem tretmaju, mi je rekla, da vidi dva zmaja, enega v levi, drugega v desni dlani!

Še posebej sem prisotnost in energijo zmaja začutil nekaj dni nazaj sredi Ljubljane, kot bi letel desno nad mano in me ves čas ščitil. Vem, vse skupaj zveni zelo čudno in priznam, vedno sem bil precej sumničav do takšnih ljudi, ki so pisali točno takšne vrstice, kot jih zdaj pišem sam.  V to kategorijo je zame spadal gotovo tudi Marko Pogačnik, ampak zdaj ga razumem nekako veliko bolj.

Na internetu sem zasledil, da se je treba, če se pojavi žival moči v tvojem življenju, nekako ukvarjati in ji dati vedeti, da se je zavedamo in da bi radi ta aspekt energije radi negovali. O tem je na šamanskih delavnicah govoril tudi nagual Uchu.

Preveč poceni se mi je zdelo, da bi si sprintal sliko zmaja in jo prilepil na zid, zato sem si ustvaril obesek. Prvič, od kar delam takšne obeske, sem za to uporabil kovino, natančneje kovanec in zdaj imam obesek zmaja okoli vratu, ki me vsaj dvakrat na dan opominja na zmajevo energijo in sicer zjutraj, ko si obesek nadenem in zvečer, ko si ga snamem, preden grem spat.

Na zelo podoben način se lahko tudi tebi vedno znova in znova pojavlja žival moči, dokler enkrat ne dojameš, da se ti ne pojavlja brez veze, ampak z globljim namenom.  pomni, ne izbiraš ti nje, ampak ona tebe in zaradi tega se ti vedno znova pojavlja s pomočjo raznih znakov čisto fizično, ali v obliki slik, doživetij, zgodb ali namigov v tvojem življenju.

Če gre res za tvojo žival moči lahko preveriš na kakšnem potovanju v zavesti na kakšni šamanski delavnici ali pa si pomagaš z vodenim potovanjem v zavesti s pomočjo interneta, tudi to deluje. Vesel bom tvojega odziva in tvojih izkušenj na tem področju!

Zgodba še ni končana, včeraj je prišla moja draga iz nakupovalnega središča in mi je prinesla kip, ki je kombinacija želve in zmaja. Doma smo kipec soglasno poimenovali “Zmelva” 🙂 .

20150901_180149

Neverjetno! Še nikoli v življenju nisem videl takšne kombinacije. Moja draga je carica. Carica. 🙂

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks