Na današni delavnici urbanega šamanizma, ki jo je vodil nagual Uchu je bilo zame polno magičnih trenutkov, ki so dokazovali točno to, kar je govoril Uchu, da je vse med sabo na energijskem nivoju povezano in da v bistvu linearni čas ne obstaja. Preden se je zgodil pred leti tisti usodni cunami, sem nekaj mesecev pred to katastrofo narisal sliko z naslovom cunami. Cunamiji niso ravno tipičen motiv za risanje… No, nekaj podobnega se mi je zgodilo danes.

Uchu je danes govoril o mnogih tematikah, ki sem jih v preteklosti upodobil v mozaikih. Je to bil zgolj slučaj? Ali je šlo tukaj za namig “usode”, da smo bolj povezani med sabo, kot si to morda sploh lahko predstavljamo? Govoril je o energiji dreves, pa tudi praktično smo se danes trudili, da bi jo videli, nekateri so bili pri tem celo uspešni. Na mojem prvem mozaiku, sem pred leti upodobil drevo. Rad imam drevesa in ko vidim po TVju posnetke, kako jih žagajo v kakšnem pragozdu, preklopim kanal, preveč me boli in prizadene, da bi takšne scene mirno gledal.

moj prvi mozaik

Govoril je o stolpnici, kot prispodobi, da je razložil različna stanja zavesti. Tudi stolpnica je na istem mozaiku. Govoril je o povezavi z višjim jazom in o prenosu informacij iz akaše in tudi ti dve zadevi sem upodobil na istem mozaiku na simbolični način.

Ko je pri totemskih živalih začel govoriti o tem, da pri indijancih dajejo šamani otrokom imena glede na energijsko strukturo, ki jo pri otroku prepoznajo in je pri tem omenil Sitting Bulla, mi je končno “kapnilo”, da se tu nekaj dogaja!

sitting bull

Na Top Shopu bi rekli: “In to še ni vse…!” In res ni bilo vse, večkrat je uporabil proti koncu delavnice analogijo reke, vode, da bi razložil nekatere šamanske procese in to je bilo že malce “freaky”, ker je bil motiv zadnjega večjega mozaika, ki sem ga naredil, točno reka!

velika reka pomanjšana

Nimam pojma, kaj naj bi vse to pomenilo, ampak bil sem popolnoma navdušen nad vsemi temi “slučaji”. Če me vprašate, kaj naj bi zdaj vse to pomenilo, vam moram priznati, da na to (še) nimam odgovora. Mogoče se mi bo postopno razodel? Mogoče imate vi kakšen pameten komentar na to? Se je kaj podobnega zgodilo tudi kdaj vam? Rad se pohecam, da sem prvi mozaik naredil v prav posebnem stanju, kajti deset dni sem takrat pri delu vdihoval Neostik, s katerim sem lepil ploščice na les, je to bil glavni razlog za ta naključja? 😉 Vesel bom vsakega vašega komentarja, namiga, mnenja. Vse, kar vam pade na pamet, lahko spodaj napišete, da bo iz tega monologa nastal čim prej dialog.

Če vam je blizu šamanizem in ga čutite za svojega, vas vabim, da se udeležite naslednje šamanske delavnice, o kateri si lahko več preberete tukaj: http://slo.arianasyard.com/2013/09/29/samanska-delavnica-z-juznoameriskim-samanom-iz-castanedinih-krogov-9-11-2013/