Zanimivo se mi zdi, kaj vse se da kombinirati, če je človek odprtega duha. Tako so na DUJČEVI DOMAČIJI potekale Munay Ki inicijacije pod vodstvom Naguala Uchuja in ker tovrstno delo poteka ena na ena, so ostali, ki so čakali na inicijacijo, izdelovali mikromozaike.

Inkovski križ -CHAKANA, ki je za Južno Ameriko približno tako pomeben simbol kot za Azijce jin in jang znak, je bil glavni motiv, ki so ga udeleženci delavnice upodabljali. Nekateri so raje ustvarjali prosto po Prešernu, kar je bilo tudi zanimivo opazovati.

20151107_191050

Včasih je prav, da se dogodek začne opisovati pri koncu. Tako si je nagual Uchu na koncu mozaične delavnice ogledal, kaj so tečajniki v samo nekaj urah ustvarili. Videti je bil zadovoljen, pa tudi njegovi komentarji glede nastalih mozaikov so bili vzpodbudni.

20151107_191212

Ustvarjanje mikromozaikov je precej zahtevno, bolj, kot bi si človek mislil, saj so delčki res zelo majhni, pogosto merijo komaj 3 mm x 3mm in je treba ves čas zelo osredotočeno delati s pinceto, brez katere pri tej disciplini mozaičarstva sploh ne gre.

Navdušen sem bil na d izdelki, ki so nastali, same mojstrovine!

20151107_191559

Format mozaikov je 10 cm x 10 cm. Mnogi, ta format na začetku precej podcenjujejo, ko pa spoznajo, da je treba za izdelavo takšnega formata delati 6 do 8 ur, pa potem nenehno narašča vrednost lastnega mozaika ;-).

20151107_125522

To so ma mikromozaične ploščice, s katerimi so tečajniki izdelovali svoje Chakane (Inkovske križe).

20151107_184952

Največ energije, tako kot tudi pri športu, porabi človek pri mozaičarskem finišu. Sergeja in Anja sta odlično finiširali.

20151107_124743

Vedno me preseneča, kako hitro se tečajniki popolnoma poglobijo v svoje ustvarjalne svetove in kako pri tem uživajo. Seveda je vsak “potop” v takšne ustvarjalne globine potrebno pravilno odmeriti in vmes ustvarjanje prekiniti s kakšnim ogledom sosednjih mozaikov.

20151107_105049

Prednost mikromozaikov je definitivno ta, da za to mozaičarsko panogo ni potrebno vlačiti naokoli cel kup “gajbic” s težkim materialom. Zato to zvrst mozaičarstva priporočam vsem, ki doma nimajo veliko prostora za ustvarjanje. Vse, kar za mikromozaičarstvo potrebuješ, je en sam predal, v katerega lahko zložiš klešče, lepilo, pinceto in nekaj materiala.

Če te zanima moderni in urbani šamanizem (v stilu Carlosa Castanede), klikni semkaj na Uchujevo spletno stran: http://nagual-uchu.com/blog/ . Bistveno več slik celotnega dogodka si lahko ogledaš tukaj: VEČ SLIK OD MUNAY KI IN MOZAIČNE DELAVNICE Če želiš biti na tekočem o Uchujevih delavnicah in prejemati e-novice o njegovih delavnicah, satsangih in vseh preostalih podvigih, se na e-novice prijavi tukaj: http://slo.arianasyard.com/ .

Vsak mozaik, ki je nastal na tej delavnici, si zasluži lep okvir in častno mesto na steni. Bravo vsi! 🙂

Brezplačno e-knjigo MOZAIK PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE dobiš, ko se prijaviš na brezplačne mozaičarske e-novice desno zgoraj. Po mailu dobiš kodo, s katero si lahko e-knjigo potem snameš.

book-mockup