Mikro Mozaik

Mikromozaik

Mikromozaik

Mikro mozaik

Mikromozaiki so mozaiki, sestavljeni iz tako majhnih mozaičnih ploščic, da se jih izdeluje izključno s pinceto. Takšen mozaik zahteva ogromno število ur tako za izdelavo materialov iz katerih je sestavljen kot tudi za samo izdelavo mozaika. Princip je zelo podoben kot pri preprogah, kjer lahko stanejo majhne svilene preproge bistveno več kot ogromne preproge iz volne, ker je treba narediti za en kvadratni centimeter preproge veliko več vozlov s tanko svileno nitko kot z bistveno debelejšo volneno nitjo. Pri navadnih mozaikih so mozaične ploščice velike načeloma 1 cm x 1 cm ali celo 2 cm x 2 cm, pri mikro mozaikih pa govorimo o ploščicah, ki merijo 5 mm x 5 mm ali celo še manj, recimo 3 mm x 3 mm.

Ravno zaradi velikega obsega ur za izdelavo mikromozaika, se komercialni mozaičarji praviloma izogibajo takšnega dela, ker so konkretnejši rezultati lahko vidni šele po nekaj tednih trdega dela.

Takšen mozaik si privoščiš, ko si želiš mozaik najvišjega kakovostnega razreda. Ko imaš doma mikro mozaik, kot ljubitelj prestižne umetnosti veš, da so zelo zelo redki in cenjeni.

 
[maxbutton id=”1″]