Vsi, ki brskate po socialnih omrežjih ste gotovo že zasledili tiste čudovite majhne hiške (tiny houses), v katere bi se v teoriji mnogi takoj preselili. Tudi sam zelo simpatiziram s temi hiškami in ker mi je jasno, da štiričlanska družina bolj težko paše vanjo, si te sanje hranim za čas, ko bodo ptički odleteli iz gnezda. Tudi sam sem na internetu pred kakšnim letom ali celo več, zasledil slovenski par, ki si je sam izdelal takšno hiško. Govorim seveda o Tjaši in Robiju :-)! Bil sem navdušen, presenečen in hkrati vesel, ker je to zame bil znak, da znajo mladi vzeti svojo prihodnost v svoje roke.

Če se prav spominjam, sem takoj pisal Robiju (www.obilje.si) in tako se je počasi začelo razvijati najino prijateljstvo. Veliko sva si pisala in čez nekaj časa smo se celo srečali. Krasno je, ko se lahko družim s podobno mislečimi! Saj veste, to, da te nekdo razume, če nisi ustvarjen čisto po normativih večine, je lahko včasih zelo dragocen občutek. Končno je napočil trenutek, ko sem lahko Tjaši in Robiju vrnil obisk.

dscn3648

Ko sem parkiral na njunem dvorišču, sem jo zagledal, malo hiško. Končno sem si jo lahko ogledal od blizu in od znotraj in to v živo. Internet je sicer krasna stvar, ampak stopiti v takšno hiško pa je čisto nekaj drugega!

dscn3650

Tako so me pričakali Robi, Tjaša in njun maček. Koliko pozitivne energije! 🙂  Priznam, Tjašo in Robija preprosto občudujem, res sta frajerja, to je bil tudi razlog, da sem naredil z njima intervju: Za naju je minimalizem preprostost. Greš s tokom, ne proti njem! Najbolj me je presenetil odziv mojih bralcev, saj so prav ta intervju rekordno poklikali in prebrali. Članek se je na socialnih omrežjih delil in delil in delil in tako je ta intervju pristal na samem vrhu statistike glede branosti mojih člankov na blogu! Prebralo si ga je namreč v tem trenutku 2640 ljudi, ha ha ha… in to na spletni strani, na kateri je glavna tematika mozaičarstvo in prodaja za umetnike.

dscn3649

Vrnimo se k Tjaši in Robiju. Pred hišo je stražil njun maček, ki mi je dovolil vstopiti v hiško. Zelo redko skačem naokoli s fotoaparatom s takšnim navdušenjem, kot sem to počel okolici njune hiške in seveda v tudi v njej. Verjetno sem oddajal energijo japonskega turista, ampak Tjaša in Robi sta to kar dobro prenesla. Ogledal sem si njuno hiško in še bolj jasno mi je postalo, kakšna carja sta, ne samo teoretična carja, temveč tudi praktična carja!

Posedli smo se in še enkrat šli skozi zapiske delavnice BOGATO ŽIVLJENJE MINIMALISTA, kajti isti večer sva z Robijem vodila to delavnico v Krškem. Odziv pretežno mlade publike je bil fantastičen. Udeleženci delavnice so sodelovali, izražali svoja mnenja in vzdušje je bilo enkratno. Stvari lahko stečejo na tako lahkotno le, ko ti krije hrbet odlična ekipa. Tjaša, hvala za tvojo pomoč pred, med in po delavnici.

dscn3651

Preden smo se odpravili na delavnico, smo naredili seveda še obvezno skupinsko sliko!

dscn3652

Ker je bila delavnica v Krškem tako lepo sprejeta, sva se seveda odločila, da jo ponudiva tudi interesentom v Ljubljani. Če ste iz Ljubljane ali njene okolice, ste seveda vabljeni, da se nam 8.11.2016 pridružite. Vse podatke o delavnici si lahko preberete tukaj! Vljudno vabljeni! 🙂

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks