Silvester Bajc, ki si je ime med mozaičarji ustvaril s svojimi mozaičnimi čipkami, je bil glavni pobudnik, da je Idrija doživela čudovito mozaičarsko razstavo. Šlo je za skupno razstavo 4 mozaičarjev. Mozaičarski kvartet so tvorili Majda Šumnik, Elizabeta Kuder, Toni Papež in seveda Silvester Bajc.

dscn3638

Na razstavi je bilo zanimivo to, da so namerno “pomešali” mozaike, pa vendar je bilo že glede stila posameznikov dokaj jasno, kdo je naredil kateri mozaik, saj premorejo vsi štirje ustvarjalci zelo prepoznaven slog ustvarjanja. Ker bi bil ta članek dolg 10 kilometrov, če bi objavil prav vse mozaike, sem se odločil, da pokažem samo del razstave. Če boste želeli videti vse mozaike, bo treba lepo v Idrijo! 😉 (Razstavo si je možno ogledati do 5. novembra 2016)

dscn3561

Ogledalce, ogledalce na steni povej, kdo največ slika v deželici tej! 😉

dscn3563

dscn3564

dscn3565

dscn3566

Majda ustvarja krasne mozaike, kjer so pogosto v osredju drevesa, pa seveda tudi srčki!

dscn3567

Toni vedno znova preseneča.

dscn3568

Elizabeta je ustvarila zelo dober mozaični portret!

dscn3571

Silvestrove slavne mozaične čipke. Te so še energijsko podkrepljene s kristali.

dscn3572

Krasno!

dscn3573

Če spadate med mozaičarske navdušence, lahko na moji spletni strani www.robertlisac.com brezplačno snamete e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE! Dobite jo tako, da se prijavite na e-novice, ki jih boste prejemali 2 x mesečno. Govora bo seveda o mozaikih in seveda tudi, na kakšen način boljše in lažje prodajati umetniške izdelke. Če bi imeli pri prenosu e-knjige težave, mi pišite na roartdoo@gmail.com in bomo vse uredili.

dscn3579

dscn3577

dscn3581

dscn3585

dscn3586

dscn3590

dscn3591

dscn3593

Mozaik lahko kdaj pa kdaj posega tudi aktivno v kulinarično področje! 😉

dscn3595

Pri Tonijevi zlati ribici so se mi uresničile tri želje!

dscn3597

dscn3598

dscn3599

dscn3608

dscn3630

dscn3641

Otvoritveni govor sem vadil celo pot iz Ljubljane pa do Idrije. Upam, da sem primerno približal obiskovalcem razstave področje mozaika in ustrezno usmeril pozornost na vse štiri ustvarjalce.

dscn3616

Tudi glasba je bila na vrhunskem nivoju. Užival sem, ko sem jo poslušal in obiskovalci prav gotovo tudi.

dscn3624

Glavni akterji. To je bil njihov dan in zasluženo je bilo tako!

dscn3639

Na razstavo je prišla tudi ekipa Kanala A! Šalim se ;-). Res pa je bila prisotna v neposredni bližini, v bistvu nad nami, kajti razstavni prostor je pod glavnim trgom. Elizabeta je izkoristila priložnost za slikanje.

dscn3628

Moški del mozaičarskega kvarteta in Tonijeva vnukinja, ki tudi dela mozaike.

dscn3647

To sliko sem naredil za vse mozaičarje, ki bi želeli kopirati Silvestrov slog. Ne bo vam uspelo! 🙂 Šele, ko se človek loti izdelovati takšen mozaik, ugotovi, da je ustvarjanje v tem slogu precej zahtevno! Silvestra lahko obiščete tudi na facebooku: www.facebook.com/silvester.bajc

Silvester, še enkrat hvala za vabilo na razstavo in seveda hvala, da tako nesebično širiš svoje navdušenje nad mozaiki v slovenskem prostoru. Zame si car! Celotnemu mozaičarskem kvartetu pa iskrene čestitke, nad videnim sem bil zelo navdušen! Bravo!

***

PS: Glede mojih mozaičnih delavnic bi vam rad povedal še to, res je, da vsakič načeloma razpišem točno določeno tematiko, vendar lahko posamezniki, ki imajo posebne in drugačne želje na isti delavnici izdelujejo tudi čisto drugačne mozaike. Pomembno je le, da mi toliko prej sporočijo, da prinesem ustrezne materiale in podlage na delavnico. Dogaja se namreč, da posamezniki čakajo, da organiziram delavnico na določeno tematiko, recimo mikromozaike ali mozaične portrete in potem čakajo in čakajo… To je brez veze. Prijavite se mi na delavnico, sporočite mi, kaj bi radi ustvarjali in vam prinesem stvari, da se lahko lotite tematike že zdaj in ne šele čez leto ali dve.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Podobni članki: