SONY DSC

Če pomislim, da je to bil moj prvi mozaični portret, potem sem kar malce ponosen, če pogledam, kaj mi je dejansko uspelo. Paru sem bil poročna priča in želel sem jima pokliniti nekaj posebnega. Ne vem zakaj, ampak v moji glavi se je pojavila fiksna ideja, da to mora biti mozaik.

V življenju sem do tega trenutka naredil eno mozaično mizo in to je bilo na tem področju vse, kar sem do takrat naredil in ustvaril. Lotil sem se dela in ure in ure navijal prejice na karton, namazan z lepilom. Sledilo je rezanje koščkov na ustrezne kvadratke in imel sem kar nekaž žuljev. Hkrati pa sem v bistvu izumil čisto nov način delanja mozaikov, saj iz tega materiala še res nihče ni nikoli napravil mozaika.

SONY DSC

Najvećji izziv pri delu so bile oči. Povprečno sem vložil v eno oko približno en dan dela.  Super so mi uspela, glede na to, da sem bil portretni začetnik. Se pa pozna to začetništvo pri razporeditvi posameznih delčkov, ki nekako ne ustreza najbolj ustaljenim mozaičarskim pravilom. Ha ha ha, pa kaj?!

SONY DSC

Nekje je treba začeti in potem se sproti popravlja smer, kajne?

SONY DSC

Ugotovil sem, da imam še kar nekaj tega materiala. Mogoče je spet napočil čas za nov mozaik v tem stilu? Hm, to bi pa pomenilo, da ta portret ne bo več edini portret izdelan s to tehniko, no, bo pa prvi mozaik, ki sem ga naredil na ta način.

SONY DSC

Prijatelji mozaikov, mozaičarski navdušenci, ljubitelji umetnosti, kaj si vi mislite o tej tehniki? Vam je všeč? Bi se je lotili tudi vi?

SONY DSC

Prednost tega materiala je, da je lahek. Sem izdeloval že standardna mozaičarska dela, ki so bila težka 20 kilogramov in več, kot vidite, držim ta mozaik s šestimi prsti ;-)!

Zanimivo mi je bilo opazovati odziv ljudi na poroki… Bil je enkraten in seveda sem bil zelo počaščen in srečen, da je bilo moje delo tako lepo sprejeto.

***

Mozaični portret je darilo, ki zažiga ne samo na porokah, tudi na rojstnih dnevih, Abrahamih, obletnicah in še kje. Če bi rad izvedel, kakšne možnosti obstajajo, da napravim portret po tvojih željah, mi piši: roartdoo@gmail.com. Obstajajo tudi na področju mozaikov Fičo in Mercedes variante ;-), torej nekaj za vsak žep.

Hvaležen bom za vsak komentar, všeček, share, tweet.