Mozaični Portreti

Marcus Weiss Mozaik

Profesor saksofona iz Švice

Mozaični portreti

Moja specialnost so mozaični portreti. Pogosto ga naročijo skupine kot prestižno in unikatno »skupinsko darilo«, ki ga potem podarijo slavljencu (rojstni dnevi, Abrahami, poroke…). Prednost takšnega pristopa je, da dobi slavljenec res enkratno darilo, ki ga ne bo nikoli pozabil, naročniki pa si lahko delijo stroške darila.

Ker je treba v takšen portret vložiti med 80 in 200 ur dela, traja izdelava približno mesec ali mesec in pol. Iz tega razloga ga je zato treba naročiti toliko prej.

Za izdelavo portreta potrebujem več fotografij (lahko v fizični ali digitalni obliki) osebe, za katero želiš, da jo upodobim, da lahko izberem tisto fotografijo, ki bo najboljše izpadla v mozaični tehniki. Da lažje uskladimo velikost portreta, izbor materialov in ustrezno mozaično tehniko in seveda tudi ceno, je dobro, če se dobimo prej na sestanku ali pa se vsaj slišimo, da mi poveste, kakšen so vaše želje in predstave. Seveda pa ni nujno, da naročiš ravno portret, odločiš se lahko za kakršenkoli motiv po lastni izbiri (domačija, pokrajina, itn.).

[maxbutton id=”1″]