20150216_133210

Na tem mestu bi lahko bil moj mozaik… Z lastnikom stavbe, ki na tej lokaciji prodaja kamenje različnih barv in oblik, sem se že dogovarjal za motiv, pogoje in vse, pa se ni izšlo, ker sem v tistem obdobju imel druge prioritete. Lastnik stavbe se je kar sam lotil mozaika in priznati moram, da mu je res dobro uspel.

20150216_133223

Njegov namen je bil ta, da bi imel kar na fasadi paleto različnih kamnov, ki jo lahko pokaže strankam. To je res izvirni pristop.

Skoraj vsak dan se peljem mimo tega mozaika in se sprašujem, kaj bi bilo, če bi takrat uspel napraviti ta mozaik. Bolj elitne lokacije za umetniško delo in za reklamo skorajda ni… Grki so imeli dva bogova za čas. Kronos je bil zadolžen za potek časa, Kairos pa za pravočasnost. No, sem že mislil zvaliti krivdo na Kairosa, ampak za svoja (ne)dejanja odgovarjam sam.

Če se boste vozili po Dolenjki, si ta mozaik le oglejte. Lahko so tam tudi ustavite in kupite kamne in kamnite plošče najrazličnejših barv.

***

Mozaične delavnice:

***

Če te zanimajo mozaiki, se naroči na moje mozaičarske e-novice. Ob prijavi boš dobil kodo, s katero si lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAĆETNIKE.