Če imaš priložnost, si oglej mozaik, ki so ga poleti naredile vzgojiteljice novega vrtca Bisernik na Lavrici. Naredile so ga na ogromni steni zraven parkirišča vrtca. Krasen je, barvit, lepo zasnovan. Zelo pohvalno se mi zdi, da se je vodstvo vrtca odločilo za tako obsežen projekt in seveda velika pohvala tudi vzgojiteljicam, ki so ga napravile. Bravo!

001 mozaik vrtec

Kako posrečena so ta majhna stopala! Odlična simbolika.

Ko sem poleti hodil po hčerko v vrtec, sem včasih še sam poprijel za klešče, saj sem pogosto moral še malce počakati, ker je njen popoldanski počitek še trajal. Prijetno je bilo poklepetati in skupaj ustvarjati z vzgojiteljicami, pa čeprav samo za 10 ali 15 minut. Videlo se je, da pri tem delu uživajo in da so s srcem pri stvari. Takšen pristop z dušo se vedno zrcali potem v umetniškem izdelku.

002 mozaik vrtec

Edino, kar sem zares prispeval, je bila izdelava teh rdečih krogov.

003 mozaik vrtec

Tako je videti mozaik od daleč. Navdušen sem, saj je ta mozaik dokaz, da se da z dobro idejo in s pridnimi rokami, zelo polepšati  okolico in hkrati dvigniti ugled in prepoznavnost ne samo vrtcu, tudi občini.

Nekaj podobnega ustvarjam tudi sam s skupino navdušenih prostovoljcev na Braču na posestvu Sabine Engelhardt (www.geaviva.net), kjer mislim konec aprila 2015 končati ogromen mozaični kip zmajčice (8 m!). Več o tem si lahko prebereš tukaj: http://www.robertlisac.com/mosaic-dragon-statue-on-brac/ .

Skratka, če boš kdaj v bližini Lavrice, si le oglej ta mozaik.

PS: Če te zanima izdelava mozaikov, se lahko prijaviš na moje e-novice na moji spletni strani www.robertlisac.com. Ob prijavi dobiš tudi kodo, s katero si lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE.