Jan Rasiewicz je slikar, ki najraje ustvarja abstraktna dela. Spoznala sva se preko interneta in včeraj sem ga obiskal prvič v “fizični obliki”. Vesel sem, ko mi drugi umetniki zaupajo, kako uspevajo. Jan se je poglobil v prodajo svojih abstraktnih slik preko Etsyja  (Janov Etsy Shop)  in ima stalne stranke v Ameriki in Kanadi.

Jan Rasiewicz

Razlagal mi je vse trike in pasti glede Etsyja in sem seveda z navdušenjem poslušal, ker o Etsyju (še) nimam pojma. To je tematika, v katero se bom vsekakor še poglobil. V kratkem lahko pričakujete tudi zanimiv intervju z Janom, kajti prva stvar, ki sem jo poleg njegovih živahnih, veselih in dinamičnih abstraktnih slikah opazil, je, kako dobro jih opiše v zgodbah. Zato bo intervju posvečen predvsem temu, kako povedati dobro zgodbo o umetniškem izdelku, kajti dobre zgodbe so tiste, ki jih tudi prodajajo! Jan je mojster pripovedovanja zgodb, ki človeka v nekaj stavkih odpeljejo v druge, lepše svetove. V prihodnosti lahko pričakujete kar nekaj takšnih intervjujev, ki bodo potekali v filozofiji “od umetnikov za umetnike”, kajti umetniki bodo dajali čisto konkretne in uporabne nasvete, ki jih boste lahko tudi vi kot ustvarjalci in umetniki takoj uporabili v praksi.

Blazno rad obiskujem prostore, kjer umetniki ustvarjajo. Imajo preprosto svoj čar. Zame je to prostor, kjer je dovoljeno biti to, kar si. To je prostor, kjer ni cenzure, kjer lahko privrejo na dan vsi kreativni impulzi iz notranjosti. To je prostor kjer se sanje in fantazije manifestirajo na platnih. Zato so zame takšni prostori tudi sveti in zato mi je to vedno v veliko čast, kadar me kakšen umetnik povabi v svoj studio ali atelje.

003

Kaj vse se dogaja, ko Jan obuje svoje umetniške adidaske boste izvedeli torej v kratkem ;-). Vmes pa naj vam še zaupam, da je mojo novo brezplačno e-knjigo KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV prebralo samo v nekaj dneh že precej ljudi. Če jo želite prebrati tudi vi, preberite kratka navodila, kako jo lahko dobite in sicer TUKAJ!

Zanimivo mi je, ko vidim različne pristope ljudi, ki mi pišejo. Pogosto mi napišejo nekaj v tem stilu: “Želim brezplačno e-knjigo KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV. Hvala lepa in lep pozdrav!”

Jan se je od mnogih razlikoval po malce bolj osebnem pristopu, saj je zapisal:

Robert pozdravljen, sem slikar samouk in pred kratkim sem začel spremljati tvoje delo. Velik poklon in spoštovanje do vsega kar počneš. Se že veselim branja knjige, saj postavljanje prave cene kreacij resnično predstavlja enega težjih izzivov ustvarjalcem…

Prijazen pozdrav!

Jan Rasiewicz
www.rasko.eu

Seveda me je zanimalo, kaj Jan ustvarja in sem kliknil na njegovo spletno stran in tako se je dejansko začela celotna zgodba odvijati. Ogledal sem si njegove krasne abstraktne slike in bil sem navdušen. Razlika med njim in večino umetnikov je ta, da ima oseben pristop in pod njegovim podpisom navedeno svojo spletno stran. Če ste umetnik, če ste ustvarjalec, dajte si urediti avtomatični podpis tako, da dodate tako kot je to storil Jan, pod podpise še svojo spletno stran! Če nihče ne ve, kaj delate, vas tudi nihče ne bo poznal in nihče ne bo pri vas naročal slik, kipov, mandal, umetniško zaštrikanih puloverjev, torej? Povejte svetu kdo ste, kaj delate in kje lahko izvedo več o vašem delu tako kot Jan.

PS: Če menite, da vam je ta članek koristil, bom vesel, če ga delite po Facebooku naprej tako, da ga bodo lahko prebrali tudi drugi.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks