Zadnjič sem zasledil zelo ganljivo zgodbo o materi samohranilki iz Amerike, ki ni imela končane osnovne šole, ki je bila v odnosih z moškimi vedno žrtev nasilja, ki ni imela nič, dokler… se ni odločila, da je bilo vsega dovolj! Rekla si je: “Od danes naprej naj sije sonce name!” Tako je tudi bilo. Ločila se je od moža pretepača, ustanovila je podjetje. Vztrajala je zaradi sebe, predvsem pa zaradi svojih otrok! Zgodba se me je res dotaknila in tako se je rodila ideja za ta majhen mozaik, ki meri 10 cm x 10 cm. (Zgodbo je povedal v svojem audio programu Bodo Schaefer)

Bil je sončen dan, ko sem prodnike nabiral ob Savi in preveval me dober občutek, ko sem z rokami brskal po kamenčkih.

20150228_114447

Še isti večer sem se lotil mozaika, seveda na povsem intuitiven način.

20150228_164741

Zanimivo se mi je zdelo dejstvo, da se nekako vračam h koreninam mozaičarstva, saj so bili prvi mozaiki narejeni prav tako iz majhnih prodnikov, šele kasneje so začeli kamenčke oblikovati tudi v kocke.

20150228_172913

Prav srečen in navdušen sem bil, ko sem videl, kaj je nastajalo. Vedno znova sem presenečen, kako neverjetno močno izrazno moč premorejo kamenčki. Zato mislim poleti tudi na tečaj k svojemu prijatelju Rene Stebler (http://www.steblermosaik.ch/infos/aktuell/index.html) v Švico, ki dela prekrasne mozaike v večjem merilu kot jaz, ampak samo iz prodnikov. Če koga zanima tečaj, ki ga organizira od 3. do 7. avgusta, naj mi javi. Za Slovence veljajo posebej ugodni pogoji za udeležbo! Seveda bom o tem dogodku tudi poročal.

Tako je nastal mozaik, ki sem ga poimenoval “Naj sije sonce name!”

20150301_102711-1

Komaj sem čakal, da dejansko posije sonce, da sem lahko poslikal ta mozaik na balkonu.

20150301_102728

Torej? Naj sije sonce na vse nas! 🙂

***

Če te zanimajo mozaiki, se naroči na moje brezplačne mozaičarske novice. Ob prijavi dobiš kodo, s katero si lahko snameš moj brezplačni priročnik MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE. Če želiš dobiti brezplačno e-knjigo KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV, klikni na to povezavo: http://www.robertlisac.com/e-knjige/

Podobni članki: