Ne vem, če se slovenska politična elita zaveda, da že lep čas udriha po bolhah na tigrovi glavi? Bolha sem jaz. Bolha si ti. Bolhe smo vsi, ki si želimo v bistvu samo normalno življenje. Ko se zjutraj peljem na delovno mesto in vidim starko, ki v temi brska po kesonu, da bi našla še nekaj ostankov hrane, potem to ni normalno. Če starši otrokom ne morejo več plačevati malice v šoli, potem to ni normalno.  Če lahko na volitvah, vseeno na katerem nivoju, izbiramo samo med “kolero” in “kugo”, potem to ni normalno.

Če socialna pomoč ni več socialna pomoč, temveč kredit, ki ga je treba z obrestmi odplačati, potem to ni normalno. Če otrok ne more v vrtec, ker ni denarja za nove vrtce, za dokapitalizacijo bank pa ga je vedno dovolj, potem to ni normalno. Če je potrebno imeti dve službi hkrati, da lahko vsaj približno preživiš v naši državi in je kljub temu bančni račun kronično prazen, potem to ni normalno. Če ljudje tankajo za deset evrov in po hribu navzdol vozijo v “leru”, da tako varčujejo z bencinom, potem to ni normalno.

Politiki in lutkarji, ki odločate o tem, kako naj plešejo politiki, cel kup bolh ste pohabili, poteptali in prikrajšali za dostojno življenje. Izsesali ste iz njih vso vitalnost, veselje in optimizem in s tem početjem še kar nadaljujete, čeprav ste prebudili tigra – celoten slovenski narod! Ne slišite nezadovoljnega rjovenja, vam je pohlep zamašil ušesa?

Tiger je veličastna žival. Z njo je potrebno ravnati spoštljivo in previdno, ne pa sadistično! Tiger je sestradan, ker ste ga sestradali vi! Dajte mu končno tisti delež, ki mu pripada, pa se bo umiril. Nehajte udrihati po bolhah na tigrovi glavi. Nehajte pošiljati nedolžne policiste miriti tigra. Vi ste ga razjezili in ne oni! Vi ga lahko s poštenjem, pravičnostjo in človečnostjo spet umirite. Nasilje ni rešitev. Udrihanje po bolhah ni rešitev. Metanje granitnih kock v policiste ni rešitev. Rešitev je zrela odločitev politikov, bolh in tigra in ustrezna, zrela dejanja vseh vpletenih.

Vse, kar si želimo, je normalno življenje!