Vesel sem, da sem preživel za mesec in še dobro, da je imel tale februar več dni, kot ostali. Preganjal me je rok za izdelavo mozaičnega portreta in preklopil sem na funkcijo “ora et labora”, kar po naše pomeni “moli in delaj”. Res pa je, da imajo menihi verjetno drugačno interpretacijo tega reka kot jaz. Moje molitve niso bile usmerjene v višje sile in sfere ampak so služile samo temu, da bi mozaik končal pravočasno in zato sem delal in molil.

Ker sem delal vsako prosto minuto, so bile molitve uslišane. Še zjutraj, preden sem mozaik predal stranki, sem privil zadnje vijake v okvir iz aluminija. Odpeljal sem mozaik k stranki in pozitivne reakcije se od takrat samo še vrstijo, kar mi je seveda v veliko zadovoljstvo.

Res pa je, da sem za mesec vodil dve delavnici ob vikendih, normalno sem hodil v službo, vsak prosti trenutek sem pa lepil steklene mozaične ploščice na leseno podlago in sem zdaj približno v stanju kot baterija, ki je ravno toliko polna, da najnujnejše še napaja. Torej sem ravno na kakšnih 10 %, ker sem dal vse od sebe in še malo več, kot sem mislil, da zmorem.

Po takšnih silnih podvigih ostane samo še kaos. Ne verjameš? No, približno tako je videti cel moj atelje:

20160227_133848

Ker so stekleni delčki, ki so frčali cel mesec v vse možne smeri, precej ostri in moja družina nima ravno fakirskih genov, sem se lotil sesanja tal, da se zaradi mojega umetniškega kaosa slučajno kdo ne bi poškodoval. Sam sem ves ta čas hodil v atelje v Japonkah z debelimi podplati, da mi ostri in špičasti delčki niso prišli do živega.

Včeraj sem odvodil še delavnico z naslovom “Delavnica za umetnike, ki želijo zaslužiti več!”. Ta delavnica je predstavljala še moj zadnji podvig ta mesec. Spraševali so me, kaj nameravam zdaj ustvarjati? Hm, zaenkrat čisto nič, kajti najprej si bom spet napolnil baterije. Steklenih ploščic je bilo do mozaične delavnice, ki bo enkrat v drugi polovici marca, čisto dovolj, pa še takrat bodo z njimi ustvarjali moji tečajniki in jaz bom lahko samo gledal in komentiral :-). Mikajo me akti, seveda v mozaični tehniki. Portreti so tako zahtevni, da po vsakem portretu potrebujem ustvarjalne počitnice  in potem ustvarjam čisto druge stvari, da se spet sprostim.

Preden se pa lotim novih podvigov, bo treba kaos v ateljeju do konca pospraviti. Očitno je to zadnja faza ustvarjalnega procesa, ki naznanja prihod nove ustvarjalne faze.

***

PS: Če si naročen/a na moje e-novice in imaš svoj nabiralnik pri gmailu, prosim preveri, če so zadnje e-novice pristale slučajno v spam-predalu. Če jih najdeš tam, jih prosim z levim klikom (klikneš in držiš) povleči v glavni predal. Sem upošteval Alyson Stanfiled, da je treba e-novicam dodajati slike, da bolj vžgejo in se je izkazalo, da je to največja neumnost, ki sem jo lahko naredil, ker je gmailom spamfilter potem moje e-novce nekako smatral kot spam. Zakaj? Ker spamarji pišejo svoja spam-poročila kar na slike, da jih gmailovi filtri ne morejo zaznati. Zato so gmailovi filtri začeli v spam metati tudi e-novice, ki vsebujejo več slik.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks