Spirala je prastari simbol, ki ga najdemo v vseh kulturah. Spiralo pogosto srečujemo v naravi, samo poglejmo si polžje hiške, vodne vrtince, galaksije in celo pajki pletejo svojo mrežo v obliki spirale. Kelti so spiralo uporabljali, ko so oblikovali svoja svetišča in tudi pri okraševanju nakita in kamnov.

20150804_055434

Če sledimo spirali iz centra proti periferiji pomeni širjenje (zavedanja, delovanja, znanja…) in razvoj.

Če sledimo spirali iz periferije proti centru, simbolizira osredotočenost, približevanju bistvu, potovanje navznoter.

Znani umetnik Hundertwasser je bil velik prijatelj spirale in jo je je vedno znova upodabljal, saj je imela zanj skoraj mističen pomen. Tudi v raznih plesih ima spiralno gibanje plesalcev pogosto tudi obredni in spiritualni pomen.

Jerica K

Spirala – avtorica energijske slike: Jerica Lebar –  http://www.jericalebar.com/

Izdelovati kamnite, koščene in lesene obeske v obliki spirale je užitek, vendar tudi dokaj zahtevno, saj zahteva natančno delo. Še večje veselje pa je, ko opažam, kako srečni so tisti, ki si takšen obesek privoščijo ali pa ga dobijo v dar.

?????????????

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks