Obstajajo kraji, ki jih takoj začutim za svoje. Ko sem šel z družino na prizorišče, kjer se bo odvijala mozaičarska delavnica že čez malo več kot dva tedna, me je Pliskovica preprosto očarala! Mir, prijazni vaščani, ozke ulice, kamniti oboki, rdeča zemlja, pravi raj za umetniške duše.

Tako je videti vhod v hostel, kjer bomo skupaj živeli in ustvarjali mozaike od petka popoldne do nedelje (27.9.2013 – 29.9.2013).

Hostel ponuja nekaj zelo udobnih kotičkov, kjer se da fantastično odklopiti, brati, čvekati, sanjati in uživati.

Tudi v hostlu se da v primeru slabega vremena družiti ob kozarčku lokalnega TERANA, mmm!

Če bo lepo vreme, bomo definitivno ustvarjali na prostem, če nam bo vreme pa nagajalo, smo pa tudi pripravljeni, saj je na voljo tudi velika učilnica za takšne in podobne dejavnosti.

Ležišča so v tem stilu, nekatere sobice so tudi manjše.

Seveda si bomo med ustvarjanjem kdaj vzeli tudi 15 minut odmora, da odigramo kakšno tekmo odbojke. Takšni kreativni odmori, kjer človek za kratek čas preneha z ustvarjanjem in se malce “razmiga” so zelo pomembni, saj stimulirajo nove ideje in človek se vrne na delo poln energije.

Na sprehod smo se odpravili, da bi videli še vasico, kjer so številni vhodi v znamenitem kraškem slogu.  Kako lepo!

Ni trajalo dolgo, ko nas je domačin povabil s svojo vinsko klet na degustacijo domačega vina. Moja hčerkica je potrpežljivo počakala, da so “ta stari” zvrnili kozarček ali dva in seveda smo nazajgrede imeli več prtljage kot prej…

Tukaj moja žena dela reklamo zame, pravi: “Kaj porečete na vikend na Krasu, ki bo v znamenju mozaikov, ustvarjanja, druženja, smeha, raziskovanja in pokušavanja dobrot iz kraške planote?” Kako bo potekal mozaičarski vikend tečaj na Krasu od 27.9. do 29.9.2013 in kako se lahko prijavite, si lahko preberete tukaj: www.barbara-adventure.si

Se vidimo! Srečno! 🙂

Če želiš prejemati vsake 3 tedne koristne informacije o duhovnosti, mozaičarstvu, zdravju in borilnih veščinah, se prijavi na moje e-novice.