001 Vernissage Basel 2014Nikoli si ne bi mislil, da bova imela z mamo še kakšno priložnost, da bova lahko skupaj razstavljala, saj se takšne priložnosti ne pojavljajo kar vsak dan. Pred mnogimi leti sva razstavljala na množični amaterski rasztavi, tokrat je šlo pa zares, saj sva razstavljala v galeriji Rosshof v Baslu. Mama se je mednarodni publiki predstavila z olji na platnu, jaz pa z mozaiki.

midva

reklama

Mislim, da mi ni potrebno posebej poudarjati, da sem bil te reklame zelo vesel!

mama in maimone

Lastnik galerije, gospod Piero Maimone je v rekordnem času razporedil slike in mozaike po galeriji in z mamo sva se samo čudila, kako spretno je skomponiral olja na platnu in mozaike v logično zaporedje v galeriji.

spontan

Zanimivo mi je bilo to, da so se obiskovalci še skoraj najbolj zapičili v ta mikro mozaik, ki bi skorajda ostal doma v Sloveniji, ker je bil tako mikro, da ga tudi po dolgem iskanju nisem našel. Še dobro, da sem zadnji dan malo pospravljal kramo v ateljeju in sem potem slučajno našel ta mozaik.

1c 2

Mama me vedno znova navdušuje z njenimi slikami. Zelo mi je všeč njena izbira barv in sproščena kompozicija njenih slik.

feuerzeremonie

“OGNJENA CEREMONIJA” , tako sem poimenoval ta mozaik, kjer ljudje plešejo okoli ognja.

mamine breze

Moja mama rada riše prizore iz narave in posrečeno je, da sva oba za to razstavo upodobila kar nekaj motivov, kjer so breze igrale centralno vlogo. Če želiš videti več njenih slik, ti priporočam ogled njene galerije, ki jo najdeš na njeni spletni strani: www.majdalisac.com .

3 4

Ekola, kako lepo harmonirajo mozaike z maminimi slikami, kajne?

lokvani

Tudi tu so se dogajale sinhronicitete. Moji mami je uspelo dokončati lokvane, mene pa še čaka v ateljeju nedokončano delo z isto tematiko.

meine welt

Za ta mozaik sem porabil največ časa in zame osebno je bilo to moje najboljše delo, ki sem ga razstavljal v tej galeriji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rene Stebler je mozaičar iz Švice, ki izdeluje prekrasne mozaike iz prodnikov v stilu njegovega učitelja E. Buehlerja. Poklonil mi je knjigo, ki opisuje prav to posebno vejo mozaičarstva, ki se je letos mislim lotiti tudi sam. Več o njegovem delu si lahko preberete v nemščini tukaj: http://www.steblermosaik.ch/infos/aktuell/index.html

???????????????????????????????

Na razstavi sem zelo užival, saj je bila publika zelo mednarodna, hkrati pa sem po mnogih letih imel priložnost spet videti prijatelje in sošolce iz osnovne ter srednje šole in celo gimnazijskega profesorja za biologijo!

basel

Tako je videti Basel podnevi.

BASEL OIL PAINTING

Tako pa je nočni Basel naslikala moja mama.

berkana

Abstraktne breze na levi, desno pa bolj realne ;-)!

Sitting Bull SEPT 2014

Tudi Sitting Bull je šel zraven na razstavo. Indijanec mi je zelo nagajal, saj sem se s fugiranjem pošteno namučil, saj je izbor barve za pravo fugo včasih lahko zelo odločilen ali mozaik izpade “cool” ali ne.

mamine zadnje

Srednja slika je bila povod za mnoge debate o starševstvu, vzgoji in tudi kvaliteti in kvantiteti spanja v tem posebnem obdobju.

IMG_9202

Ko sem videl fotografijo sotočja, ki jo je naredil Bogdan Kladnik, ki je napisal ogromno krasnih knjig, sem si želel ta motiv upodobiti v mozaični tehniki. Bogdan in njegov sin Pan sta bila večkrat na Kitajskem in sta napisala tudi knjigo o šaolinskem samostanu  in o tem sem tudi že pisal na svojem blogu.

konec

Res sem srečnež, saj ne vem, komu je bila še ponujena priložnost, da je lahko razstavljal skupaj s svojo mamo. Mama, hvala za to čudovito izkušnjo! Upam, da kmalu razstavljava skupaj v Nemčiji, ko bo Barbara dokončala svojo galerijo.

PS: Če te veseli ustvarjanje mozaikov, se prijavi na moje e-novice, da boš na tekočem, kdaj bodo naslednje mozaične delavnice. S kodo, ki jo dobiš ob prijavi na e-novice, si lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE.

 ***