Elizabeta Kuder spada med tiste mozaičarke, ki imajo zelo dober občutek za lepe, sijoče barve. Takšen lep in sijoč je tudi njen mozaik, ki ga je poimenovala “RDEČELASKA”.

001

Vedno uživam, ko mi je dan pogled v atelje drugih ustvarjalcev. Kot vidim, spada ona med tiste bolj urejene mozaičarke! 🙂 Uf, kako ji uspeva vzdrževati takšen red med ustvarjanjem?

002

Vsak mozaičar ima svoj stil. Pri njej mi je všeč, kako zlaga mozaične kocke na čisto svojstven a dober način.

003

Kako dobri barvni kontrasti! Oranžna, modra, rdeča!

004

To so pa zares lepi krogi. Narediti pravilen krog iz keramične ploščice je kar dober izziv. Kdor ne verjame, naj ga poskusi sam narediti.

005

Poglejte si, kako je Elizabeta domiselno pripravila vse za fugiranje. Z zobotrebci je na kritičnih mestih preprečila, da bi fugirna masa prišla v napačne fuge.

006

Kako dobro, decentno a hkrati razgibano ozadje, ki ravno v pravi meri poudarja tudi rdečelasko.

007

S pravilnim izborom fuge lahko še dodatno polepšaš mozaik. Elizabeti je to zelo dobro uspelo. Celoten mozaik deluje harmonično in kontrast med toplimi in hladnimi barvami deluje prav poživljajoče.

Bravo! 🙂

***

Če te zanima ustvarjanje mozaikov, se naroči na moje brezplačne mozaičarske e-novice. ob prijavi dobiš tudi kodo, s katero si lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE. Če želite dobiti brezplačno e-knjigo KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV, kliknite na to povezavo: http://www.robertlisac.com/e-knjige/