Človeku, ki se poveže z nebom, z višjimi sferami in višjim jazom ponuja runa ALGIZ zaščito in dotok sveže energije. Spominja me na zgodbo, ki se je pripetila Mohamedu Aliju, ko mu …je zdravnik na pregledu pred borbo velel, naj roke spravi v odročenje, torej v horizontalno lego. Mohamed Ali ga ni upošteval in jih je dvignil kar vertikalno v zrak. Zdravnik ga je seveda vprašal, zakaj je zavzel takšen položaj, pa mu je odgovoril nekako s temi besedami: “Jaz sem bolj navajen držati roke nad glavo, ker jih tako držim vsakič, ko zmagam!”
algiz
Runa ALGIZ spominja na ta položaj, ki ga je Mohamed Ali tako rad in pogosto izvajal. Znanost je že zdavnaj potrdila, da z zavzemanjem določenih telesnih položajev direktno vplivamo na psiho in počutje, zato ni vseeno, kako se vsak dan držimo in kaj izraža naša telesna drža. V tem kontekstu nas Algiz spominja na to, da lahko večkrat na dan dvignemo roke v zrak in tako izzovemo boljše počutje in večjo energijsko pretočnost.
želva algiz
Zadnje čase se ukvarjam tudi z bone carvingom.
Zanimivo se mi je zdelo kombinirati želvo z runo
algiz in nastal je takšen obesek.
Nordijci so runi Algiz pripisovali velik pomen in so jo nosili okoli vratu kot zaščito pred negativnimi energijami. Če pogledaš obliko rune, lahko prepoznaš v njeni obliki rogovje jelena, s katerim se ta brani, ko je napaden. Zato jo radi nosijo pri sebi tisti, ki bi radi imeli svoj mir. Je tudi runa, ki so jo pogosto obešali nad vhodna vrata, da zaščiti dom.