KROŠNJA -60cmx60cm

KROŠNJA

Slovenska mozaičarska scena premore kar nekaj vrhunskih in tudi zelo inovativnih mozaičarjev. Silvester Bajc spada prav gotovo v to kategorijo, saj je imel pogum upodobiti čipke in to v mozaični tehniki. Če se vprašate, zakaj to ni počel še nihče pred njim, potem je odgovor verjetno ta, da je za ustvarjanje takšnih motivov potrebno precej znanja, potrpljenja in predvsem natančnosti.

13 (TRINAJST) - 70cmx50cm

TRINAJST

Silvester je bil prvi, ki se je odzval na moj poziv, ki sem ga objavil v brezplačnih mozaičarskih novicah (na katere se lahko naročiš tudi ti), da bom z veseljem objavil nekaj del vsakega mozaičarja, ki ima kaj konkretnega za pokazati. No, Silvester ima toliko za pokazati, da sva se odločila, da objaviva njegova dela v dveh delih, ker bi sicer fotoreportaža bila predolga. Daljša, kot je fotoreportaža, bolj pada koncentracija in mozaiki v tem primeru dobijo manj pozornosti, kot bi si sicer zaslužili.

DALEĆ OD POMLADI - 70cmx50cm

DALEČ OD POMLADI

BARBA PAPA - 60cmx60cm

BARBA PAPA

KAOS - 70cmx50cm

KAOS

CVET - 70cmx50cm

CVET

BRSTJE - 70cmx50cm

BRSTJE

KLIMATIS - 80cmx30cm

KLIMATIS

HORIZONT -80cmx40cm

HORIZONT

JEDRO - 80cmx40cm

JEDRO

Če želiš stopiti v stik s Silvestrom, mu lahko pišeš po mailu: silvester_bajc@t-2.net

…ali pa ga obiščeš na Facebooku: https://www.facebook.com/silvester.bajc
V kratkem objavim še drugi del fotoreportaže :-)!

***

 

Delavnica je primerna za začetnike in nadaljevalce, saj predstavlja samostojno zaključeno enoto.  Cilj delavnice je ustvariti mozaični cvetlični lonček, ki ga lahko po delavnici seveda odneseš domov. Lonček bomo obložili s koščki keramičnih ploščic, po želji tudi s steklenimi ploščicami ali kamnitimi mozaičnimi ploščicami.

User comments

Avtor vseh prikazanih mozaičnih lončkov je Marko Pucihar

To pomeni, da se lahko na delavnici seznaniš z vsemi tremi možnimi materiali.

Kdaj? V gasilskem domu na Orlah se dobimo 22. 4. 2017 (v soboto) ob 9:00 uri. Odmor bo okoli 12 ure in bo trajal približno eno uro in pol. V tem času je možno dobiti kosilo v GOSTILNICI ORLE (pizze, enolončnice, solate…), ki ga vsak poravna sam. Z delom bomo končali okoli 17 ure.

Vse materiale in vsa orodja dobiš na delavnici. Bodi oblečen v obleke, ki jih jih ni škoda, če slučajno nanje pade kakšna kaplja cementnega lepila.

User comments

Prijavi se najkasneje do 19.4.2017  in sicer tako, da mi napišeš mail na roartdoo@gmail.com . Skupina je omejena na 12 ljudi, zato s prijavo prosim pohiti, saj je veliko ljudi pokazalo interes prav za to delavnico. Cena delavnice je 49 €, ki jih poravnaš kar na delavnici.

User comments

Opis poti: Če prideš z avtom iz centra Ljubljane, se pelješ po DOLENJSKI CESTI proti periferiji in pred bencinsko črpalko na tvoji levi zaviješ levo. Vožnjo nadaljuješ približno 3 km po cesti navzgor, ki vodi skozi gozd in kmalu boš zagledal na tvoji levi strani Gostilnico Orle, nadaljuješ pot skozi vas in po približno 200 m bo na tvoji levi strani gasilski dom. Delavnica bo potekala v prvem nadstropju. Za vsak slučaj si prosim zapiši mojo gsm številko, da te usmerim po potrebi na pravo mesto :

040 901 559 (Robert)

Se vidimo!

PS: Če te zanima ustvarjanje mozaikov, si snami brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE na moji spletni strani www.robertlisac.com . Kodo, da si jo lahko snameš, dobiš tako, da se naročiš na moje brezplačne mozaičarske e-novice. Če bi se slučajno pojavile kakšne težave pri prenosu e-knjige, mi piši semkaj: roartdoo@gmail.com.

book-mockup

Podobni članki: