Zakaj? Zato, ker ta podjetja niso osebe kot si ti. Trend na področju socialnih medijev je pač res socialen, torej dejansko druženje in iskanje pristnih stikov z ljudmi, ki jih cenimo in oni nas. Seveda, neko podjetje lahko ima neko “osebnost”, nek karakter, neko vizijo, ki naj bi se odražala navzven, ampak, ko se morajo velika podjetja predstavljati na socialnih medijih, pa pogosto pogorijo, ker še vedno uporabljajo totalno neoseben jezik, neoseben pristop in je pač jasno, da jim je cilj dejansko samo prodajati.

Bi se ti družil z osebo, ki bi ti ves čas hotela nekaj prodati? Jaz že ne. Bi se ti družil z nekom, ki bi ves čas govoril o “mi” in to na sterilen, posloven način? Jaz že ne. Mi smo to, mi razmišljamo tako, mi delamo tako, mi bi radi to in ono… Blek.

Podjetja poskušajo to hibo nekako omiliti s tem, da recimo napišejo “za vas tweeta Janez Novak”. Je Janez Novak podjetje XY? Dvomim. Potem mora ta bogi Janez tweetati kako oh in ah je to njegovo podjetje. Lahko Janez piše o tem, kako se počuti njegovo podjetje? Verjetno ne, pa zelo moteno bi izpadlo, ti pa lahko.

Na to tematiko sem postal pozoren, ko sem se pogovarjal s svojim prijateljem, ki je založnik in skrbi tudi socialne medije Založbe Zale (Založba Zala). Mislim, da je moj prijatelj in založnik Miha Sužnik zelo dobro spoznal zgornjo dilemo in je zato poslovni jezik v objavah zamenjal z osebnim jezikom, stilom in razmišljanjem in ta poteza se mi je zdela blazno modra. To se mi zdi tudi smiseln pristop majhnih podjetij in posameznikov, ki si želijo preklopiti iz pristopa, kjer gre izključno za povečanje število sledilcev, ki se obnašajo kot turisti, torej pridejo in odidejo, na pristop negovanja in poglabljanja odnosa, torej vso pozornost usmerjajo v to, da jim sledilci začnejo zaupati.

Miha je tudi pravilno ugotovil, da je brez veze igrati na noto, da želiš na trgu vsem ugajati, ker karkoli narediš, ti bo spodletelo, ker se bo vedno našlo nekaj ljudi, ki se s tem, kar počneš ne strinjajo. Zato je verjetno bistveno bolj modro, da zavzameš neko stališče in gradiš svojo bazo s tistimi ljudmi, ki se lahko s temi stališči identificirajo. To je sicer drzen posloven korak navzven, če pa pogledamo zadevo pod drobnogledom pa je verjetno veliko bolj drzno, če tega posameznik ali majhno podjetje ne naredi.

Si predstavljaš, da bi podjetje, ki prodaja rolke, poskušala ugajati vsem in bi rolke želela prodajati  novorojenčkom, starostnikom, poslovnežem, torej vsem, namesto tistim, ki imajo afiniteto do skejtanja. Ker se takšno podjetje opredeli za mlade, gibalne navdušence, ki živijo po mestih, se jim z ostalimi ni treba ukvarjati, kajti nesmiselno je prepričevati starostnika, ki komaj hodi, naj si kupi rolko.

Skratka, če si na začetku svoje poslovne poti, če si nekdo, ki želi promovirati svoje majhno podjetje, si v prednosti pred vsemi multinacionalkami, ker lahko direktno navezuješ stike z ljudmi iz svoje “jate”, ker se lahko z njimi pogovarjaš v njihovem jeziku, ker imaš iste skrbi in težave kot oni in če si pameten, jim ponudiš rešitve za te težave. Tvoji sledilci bodo prej verjeli tebi kot osebi, če si seveda kredibilna osebnost, kot pa Janez Novaku iz megalomaskega podjetja XY.

Še to, z Mihom načrtujeva v kratkem objaviti svoje podcaste z naslovom “Pogovori ob pivu”, kjer se bomo dotikali zgornjih tematik, pa tudi čisto drugih, ki nimajo nobene veze s tem.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Še?

Podobni članki:

PS: Brezplačne e-novice o mozaičarskih tehnikah in z nasveti za umetnike dobiš približno 1 do 2 x na mesec, če vpišeš desno zgoraj prijaviš nanje.