Počitnice pašejo in rekel sem si, da na dopust ne vzamem nobenega orodja, nobenih klešč, nobenih pil,  niti žepnega noža, da se umetniško regeneriram. Prva dva tedna je bilo super, potem sem pa že začutil, da bi spet rad začel ustvarjati. Tretji teden, ko smo se vrnili z morja, sem prekinil umetniški dopust in se po dolgem času spet lotil bone carvinga.

Pri rezljanju kosti se precej praši in delčki tega prahu nisi niti malo zdravi, zato je treba upoštevati vse napotke glede varstva pri delu. To je razlog, zakaj sem tako zamaskiran, ko rezljam kosti, kamen in les.

20150727_111345

Lotil sem se želve, ki je moja žival moči (http://www.robertlisac.com/zelva-moja-zival-moci/). Najprej je potrebno izžagati osnovno obliko.

Potem sledi bolj podrobno piljenje in brušenje v taktu Darth Veiderjevega dihanja 😉 .

20150727_124748

Še bolj od blizu:

20150727_124809

 

Moja žival moči me kar dobro opisuje. Sem pristaš principa korak za korakom, lepo počasi, trudim se živeti zdravo, obožujem sonce, zemljo in morje in ko se pojavi preveč nevarna situacija, se povlečem v svoj oklep. Ven pokukam, ko je spet varno.

Bolj, ko človek nosi svojo žival moči okoli svojega vratu, bolj postaja njegova. Navzame se energije tistega, ki jo nosi in sčasoma tudi malce porumeni, ker prihaja v stik s kožo. Spodaj si lahko ogledaš želvo, ki sem jo izdelal danes in mojo, ki jo nosim že več let.

20150727_121925

Možno je izrezljati iz goveje kosti prav vse, vse živali, razen mikrobov ;-). Več mojih bone carving izdelkov si lahko ogledaš tukaj: http://www.robertlisac.com/bone-carving-galerija/

Povprečni izdelki stanejo okoli 50 eurov, ker gre le za ročno delo in potrebujem kar nekaj ur, da izdelam takšen obesek. Če imaš kakšne posebne želje, mi jih sporoči: roartdoo@gmail.com . V kratkem načrtujem tudi vdelati mikromozaik v koščene obeske, to bo še zabavno!

Naj živi kreativa! 🙂