Prednost ustvarjanja mozaikov je ta, da ponuja nešteto možnosti, tehnik in materialov, s pomočjo katerih je možno ustvarjati čisto edinstvene mozaične kreacije. Tea Zajc se tega očitno zaveda in tudi pri njej se to kaže v posameznih fazah. Tako je nekaj časa ustvarjala glinene obeske za jelke, nato se je lotila mozaičnih okvirjev, ki si jih lahko ogledate tukaj!

Ko sva se pogovarjala po telefonu, mi je zaupala, da je trenutno čisto v fazi ustvarjanja mozaičnih krožnikov. Zanimivo, čeprav se z mozaiki ukvarjam že 12 let, še nikoli nisem naredil mozaičnega krožnika. Dejal sem ji, naj mi pošlje nekaj slik njenih zadnjih kreacij, da jih bom z veseljem objavil na svojem blogu, saj imam včasih občutek, da sem glede mozaikov že povedal vse, kar sem imel za povedati in mi je potem takšen input zelo dobrodošel, vam vsem, ki to berete, pa verjetno tudi, kajne?

000-tea-zajc

To je čisto v Tejinem stilu, pisano, razgibano, veselo. Takšen krožnik bi še jaz imel! 🙂

img_20170110_092155

Lepo, ni kaj!

img_20161129_175639

Ko umetnik predstavlja svoja umetniška dela, pomaga, če je poleg njegovih kreacij na fotki tudi del njega;-). Na tej sliki vidite, da ustvarjanje mozaikov ni tako nedolžna stvar, če preštejete število obližev na Tejinih prstih.

img_20170110_092324

Če želite izvedeti, kaj vse Tea še sicer ustvarja, jo obiščite na facebooku in sicer tukaj! Če vam je bilo všeč, kar ste videli zdaj, bo zelo vesela, če ji podarite kakšen všeček (se temu dejansko reče tako?).

***

Sicer pa pripravljam 29.1.2017 na Orlah pri Ljubljani mozaičarsko delavnico, kjer se bomo seznanili z indirektno metodo ustvarjanja mozaikov. To metodo je treba obvladati, kadar želimo pri mozaiku ustvariti popolnoma ravno površino, recimo za mozaične mize, stene ali tla. Po mojem bo zabavno, saj bo prvi del delavnice v znamenju ustvarjanja mozaika po tej starodavni metodi. Drugi del bo bolj moderne narave, saj bomo mozaik iz hrbtne strani zalili z betonom. Več o tej delavnici, kjer bo glavni material za ustvarjanje kamen, si lahko preberete tukaj!

Primer mozaika, ki je nastal s pomočjo indirektne metode:

000-cover

Podobni članki:

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks