Ko sem brskal po PINTERESTU sem naletel na spodnji prstni odtis in tako sem dobil idejo, da bi mi lahko naredili nekaj podobnega, seveda v mozaični tehniki.

prstni odtis

(vir: Pinterest / trendhunter.com)

Zakaj? Ker je v prstnem odtisu cel kup vijug, ki pa so prisotne v vseh mozaikih in lepo oblikovanje le teh predstavljajo osnovo mozaičarstva. Vseeno, ali hočemo narediti portret, pokrajinski mozaik ali abstraktni mozaik, povsod je potrebno znati speljati lepe vijuge. Zato je tečaj primeren tako za začetnike kot tudi nadaljevalce. Prvič bom pokazal tudi novo tehniko oblikovanja mozaikov, ki jo sicer sam uporabljam, ko delam mozaične portrete, mi jo bomo uporabili za oblikovanje prstnega odtisa.

Nadaljevalci bodo prstni odtis po želji oblikovali iz kamnitih mozaičnih ploščic, začetniki pa iz keramičnih ploščic. Če želite, lahko prinesete na tečaj svoj prstni odtis, ali prstni odtis svojih otrok, partnerjev,sorodnikov ali znancev. Naj bo print ali fotokopija A4 formata. Če nimate svojega motiva prstnega odtisa, dobite seveda kakšnega po lastnem izboru na samem tečaju.

Pa gremo po vrsti. Tečaj bo od 9:00 do 18:00 ure v GASILSKEM DOMU na Orlah. Če pridete z avtomobilom, bi vas prosil, da parkirate pri GOSTILNICI ORLE in sicer na klančini in ne čisto zgoraj, za lažje razumevanje poglejte zemljevid parkirišča, ki sem ga priložil čisto spodaj, pa bo vse jasno. Zadnjih 200 metrov do gasilskega doma greste prosim peš. Pred gasilskim domom prosim ne parkirat, ker gre za pomembno lokalno obračališče in bi bili v tem primeru vaščani hudi ;-)!

Vse materiale in vsa orodja dobite na delavnici, vi se samo oblečite v obleke, v katerih ustvarjate in jih ni škoda, če slučajno nanje pade kakšna kaplja lepila.

Čeprav so mi zagotovili, da bodo gasilski dom dobro segreli, vam priporočam, da se toplo oblečete, že zaradi tega, ker bomo vmes naredili seveda tudi odmor in peš odšli do Gostilnice Orle, kjer bomo kosilali. Stroške kosila krije vsak sam. V gostilni so na voljo odlične pizze, odlične in raznovrstne solate v kruhovi skledi, golaž in podobne jedi na žlico.

Prijavite se najkasneje do vključno 30.1.2015  in sicer tako, da mi napišete mail na roartdoo@gmail.com . Skupina je omejena na 18 ljudi, zato s prijavo prosim pohitite. Cena delavnice je 49 €, ki jih poravnate kar na delavnici.

Če pridete z avtom iz centra Ljubljane, se peljete po DOLENJSKI CESTI proti periferiji in pred bencinsko črpalko na vaši levi zavijete levo. Vožnjo nadaljujete približno 3 km po cesti navzgor, ki vodi skozi gozd in kmalu boste zagledali na vaši levi strani Gostilnico Orle, kjer parkirate na levi strani klančine kot sem to označil na spodnjem zemljevidu (takšen je dogovor z gostilničarjem) in prosim ne tik pred gostilno. Peš nadaljujete pot proti centru vasi in po 200 metrih boste na vaši levi prav tako zagledali gasilski dom. Delavnica bo potekala v prvem nadstropju. Za vsak slučaj si prosim zapišite mojo gsm številko, če se slučajno zgubite, da vas usmerim na pravo mesto :

040 901 559 (Robert)

Lep mozaičarski pozdrav!

PS: Če te veseli ustvarjanje mozaikov, se prijavi na moje e-novice, da boš na tekočem, kdaj bodo naslednje mozaične delavnice. S kodo, ki jo dobiš ob prijavi na e-novice, si lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE.

ZEMLJEVID-ZA-GASILSKI-DOM-ORLE