Ta runa pogosto prestraši ljudi, po mojem čisto po nepotrebnem. Res je, da nekateri viri navajajo, da  lahko prinaša kaos,  destrukcijo, konflikte, psihološke probleme in nesrečo, vendar omogoča tudi odpravljanje blokad na vseh možnih nivojih in prinaša dobro porcijo seksualne energije (vir: www.runesecrets.com).  Kaosu sledi red, destrukciji rekonstrukcija, konfliktu mir, psihološkim problemom stanje ZENa.  S tem želim povedati, da gre globalno gledano za rušenje obstoječega, da lahko kasneje po ustrezni »predelavi« zraste nekaj novega in bolj kvalitetnega. Staro, majavo barako je tudi prej treba zrušiti, preden na isto mesto postaviš lepo hišo.

Runa je sestavljena iz pokončne črte, ki zame simbolizira pokončnost, samozavest, pretočnost. Gre za povezavo med nebom in zemljo. To so krasne lastnosti, ki dobijo s trnom, ki štrli iz te pokončne črte seveda nov pomen. Sam trn služi rastlinam kot samoobrambno sredstvo in signalizira: »Pusti me pri miru! Ne približuj se mi preveč in spoštuj varnostno razdaljo!« Ljudje smo glede tega pristopa pogosto zelo podobni rastlinam.

Vertikalna črta v kombinaciji s trnom lahko pomeni med drugim tudi stanje, kjer si je človek pridobil, priučil, zaslužil čisto na novo pretočnost, samozavest, pokončnost, s trnom pa zavaruje pridobljeno, ker je še v občutljivem in krhkem stanju. Kača, ki ji koža postaja pretesna, se levi. Nova koža kače je občutljiva in mehka, zato se kače pogosto skrijejo pred drugimi plenilci, ko vedo, da jih čaka levitev. Ljudje v fazah transformacije in rasti se pogosto ne morejo kar skriti v neko votlino, ampak morajo normalno živeti še naprej, zato osebno menim, da je v tem obdobju takšen trn kar opravičen.

Problem lahko nastane, ko se trna ne otresemo, ko se je naša koža, podobno, kot pri kači, že zdavnaj posušila in postala trpežna. Takrat nastane lahko iz trna tur – odvečni privesek.

Runa Thurisaz lahko simbolizira tudi Thorovo kladivo, s katerim se je ta bog groma in bliska bojeval proti zlobnim velikanom in ogromni kači iz spodnjega sveta. Zanimivo, da je Thor v borbah uporabljal bojno kladivo tako, da ga je zalučal proti nasprotnikom in kladivo se mu je samo vrnilo nazaj v roke. Če bi Thora prestavili iz preteklosti v današnji čas in prostor, ko ljudje mečemo po zraku frizbije, bumerange, kopja in kamne, ne pa kladiva, bi gotovo imel status simpatičnega in junaškega čudaka. Opominja nas, da svoje osebne bitke bijemo z »orožjem«, s katerim znamo rokovati, konec koncev je važen rezultat, ne pa, kdo ima bolj »fancy« orožje.