20151120_110020

To je ena glavnih dilem tistih, ki se lahko pohvalijo, da je njihova šamanska žival moči volk.

Volk kot žival moči simbolizira močno intuicijo, instinktivno ravnanje, hkrati pa tudi družinske vrednote in svobodo. Veliko vrednost ima za volka življenje v tropu in zato sta pomembni dve stvari, jasna hierarhična lestvica, kam kdo spada in medsebojna pomoč. Zato je za človeka, ki se lahko pohvali, da je volk njegova žival moči, pomembna lojalnost, zanesljivost in nesebična pomoč drug drugemu.

Pomembna mu je svoboda. Nekateri najdejo svojo svobodo v partnerstvu, družini, ekipi ali kakšni drugi skupini, drugi pa v samostojni poti, daleč vstran od drugih. Tretji pa nihajo med eno in drugo skrajnostjo in preko prakse – življenja, poskušajo najti ravnovesje med lastno individualno svobodo in obveznostmi ter pravili skupine.

Poslanstvo volka je pogosto lahko posredovanje znanja in vedenja, kar je lahko za bitje, ki živi v tropu sicer izziv, ki ga pa opravi pogosto ne zaradi sebe, ampak zaradi dobrobit tropa. Volkovi lovijo večinoma v skupini in tako so sposobni premagati veliko večjo in močnejšo žival, ko združijo svoje moči.

Kako bi ti sebe uvrstil/a? Si bolj “team-player” ali volk samotar? Kdaj je boljše igrati eno, kdaj drugo vlogo?

***

Zgornji obesek sem izdelal iz goveje kosti in simbolizira odtis volčje tace. Tehnika izdelave tovrstnega nakita izvira iz Nove Zelandije. Tukaj si lahko ogledaš galerijo mojih bone carving izdelkov, ki so lahko lepo darilo za rojstni dan in seveda za vse ostale priložnosti: BONE CARVING GALERIJA

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks